Speaker problems

Discussion in 'Archived Threads 2001-2004' started by Rob*Gallo, Mar 6, 2003.

  1. Rob*Gallo

    Rob*Gallo Agent

    Joined:
    Dec 28, 2002
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Was using S&V HTT and an SPL last night to do my calibration. I noticed that the test tone for my right surround speaker had a fair amount of static while the others were clear. When I changed the volume level on the receiver the static seemed to coincide with each press of the volume button.

    Does this mean I have a short in my speaker wire? Any ideas?

    Thanks!
     
  2. Lee Carbray

    Lee Carbray Second Unit

    Joined:
    Oct 23, 2002
    Messages:
    308
    Likes Received:
    0
    Try switching the left and right speakers and see if the static follows the speaker or stays on the same side. It could be possible that the speaker is defective, and this test should test that.

    If the static stays on the same side then try the same thing with you cables etc. until you find the problem(hopefully).
     
  3. Rob*Gallo

    Rob*Gallo Agent

    Joined:
    Dec 28, 2002
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Thanks, Lee.

    For the sake of assumption, let's say the problem is not the speaker, but the cables. I am using Sound King 12 gauge from Parts Express. Could this mean that I cut one of the small wires while I was stripping the insulation or attaching the banana plugs?
     
  4. Lee Carbray

    Lee Carbray Second Unit

    Joined:
    Oct 23, 2002
    Messages:
    308
    Likes Received:
    0
     
  5. Rob*Gallo

    Rob*Gallo Agent

    Joined:
    Dec 28, 2002
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    I'll do some checking and let you know what I find. Unfortunately, I won't be able to mess with it until Friday. Thanks again.
     

Share This Page