Denon 5900 / Sudden Closed Captions Display

Discussion in 'Playback Devices' started by *Luke*, Jan 10, 2004.

  1. *Luke*

    *Luke* Agent

    Joined:
    Aug 31, 2003
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I recently got the 5900 and did the upgrade with no problem. Connected to Sammy DLP via DVI set @ 720p. During playback on 3 different DVD's the appropriate closed captions for the scene suddenly came up on the display. I rolled the disk back each time and replayed and it didn't happen again (nor did it continue long). Has anyone else experienced this? If so, is there a known fix. It's just plain weird. I haven't contacted Denon re: this matter nor have I found anthing noted anywhere online. Opinions? Facts? Experiences?
     
  2. Scott Pierson

    Scott Pierson Stunt Coordinator

    Joined:
    Nov 20, 2001
    Messages:
    101
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I am picking up my third 5900 tomorrow for this problem. Hope it solves it, otherwise I may give up on this player. The first player I had did this a couple of times, and the center channel of the analog outputs went dead. The replacement, which I have had for three weeks has done this on about 6 discs just as you describe. Also, occcasionally when I first turn it on, there is a green line about a 5th of the way up from the bottom of the screen that goes across the entire picture. This line will eventually go aaway in about 10 minutes, I presume after the circuits fully warm up. Disappointing, since my 2900 has worked flawlessly.

    Also, I am noticing layer change pauses again with this player, whereas the 2900 has never had one.

    Perhaps it's a firmware problem. If the new one does it, I will start bugging Denon directly.
     
  3. *Luke*

    *Luke* Agent

    Joined:
    Aug 31, 2003
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I tried their customer technical service email twice....both returned. I would assume the DVI firmware would have all the latest in it.
     
  4. *Luke*

    *Luke* Agent

    Joined:
    Aug 31, 2003
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    New info:

    Check your firmware....
    it should read:
    Make Date 1015
    ESS 6334-1
    DRV 030825
    SYS 6542-1
    DSP1 6332
    DSP2 6333

    Many units late and early manufacture date have old firmware. Contact Denon for the update. I have DSP2 0020. I don't know if it will fix it but it's at least something to attempt
     
  5. Scott Pierson

    Scott Pierson Stunt Coordinator

    Joined:
    Nov 20, 2001
    Messages:
    101
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    How do you get this info from the unit?
     
  6. *Luke*

    *Luke* Agent

    Joined:
    Aug 31, 2003
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Turn the unit off on the front

    Press play and open/close buttons at the same time then while still depressing, turn on with button on unit.

    The play and pause light up on front, then use the enter button on your remote to scroll through the firmware info.

    Please post results for us to see.

    I will any post any firmware info tomorrow after I speak with Denon.

    Luke
     
  7. Scott Pierson

    Scott Pierson Stunt Coordinator

    Joined:
    Nov 20, 2001
    Messages:
    101
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    The one I picked up today has the firmware as posted above. They mentioned that the DVI output has been activated already.

    ESS 6334-1
    Make Day 1015
    DRV 030825
    System 6542-1
    DSP1 6332
    DSP2 6333

    So far no problems with two movies.

    I'll let you know if I experience any of the issues I mentioned before. I'm hopeful that te third time will be the charm. Picture is superb.

    Scott
     
  8. Scott Pierson

    Scott Pierson Stunt Coordinator

    Joined:
    Nov 20, 2001
    Messages:
    101
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Well, after a week and a half, and a dozen or so discs, I have experienced no problems with this one. So far so good. Maybe this newer firmware did the trick.
     

Share This Page