Aspect ratio selection with STB or TV?

Discussion in 'Playback Devices' started by Norris, Jan 22, 2004.

  1. Norris

    Norris Stunt Coordinator

    Joined:
    Jul 14, 2002
    Messages:
    201
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I'm at work reading the manual for the Samsung STB I just bought. The STB's remote allows for selecting "screen ratios": letterbox, full, or zoom. My TV also has different aspects to choose from. Since the STB is not hooked up yet, I'm wondering if I should use the TV's remote or the STB's remote to control the screen ratio.

    Thanks,
     
  2. John S

    John S Producer

    Joined:
    Nov 4, 2003
    Messages:
    5,460
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    For a few weeks I would change it for stuff, in the end, I just let it come in how it comes in. You bought the OTA tuner? If so, I'll bet you end up doing the same thing in the end.
     
  3. Norris

    Norris Stunt Coordinator

    Joined:
    Jul 14, 2002
    Messages:
    201
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I can't wait to run to Radio Shack after work and get an antenna! [​IMG]
     
  4. John S

    John S Producer

    Joined:
    Nov 4, 2003
    Messages:
    5,460
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    You will be love'n it... Heck just check out some of the nightly CBS shows for a good taste. The Super Bowl will be way way cool in HD.
     
  5. Don_Berg

    Don_Berg Supporting Actor

    Joined:
    May 30, 2003
    Messages:
    931
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    If the output is set for 1080i HD your TV won't be able to change the display mode it will lock to FULL for HD. So only the STB's modes will work but not all of them work for all formats.
     
  6. Bill Kennedy

    Bill Kennedy Extra

    Joined:
    Mar 8, 2000
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
  7. Norris

    Norris Stunt Coordinator

    Joined:
    Jul 14, 2002
    Messages:
    201
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Thanks Bill for the post, I don't know if it makes any difference but I have the 151, not the 160. What's the diff between the 2 anyways?
     
  8. Bill Kennedy

    Bill Kennedy Extra

    Joined:
    Mar 8, 2000
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    The 151 will do it also. It OTA only, while the 160 is DirecTV too. The 151 was replaced by the 165.
     

Share This Page