Is this possible to do with subs I am getting feedback

Discussion in 'Beginners, General Questions' started by MarcianoD, Sep 24, 2003.

  1. MarcianoD

    MarcianoD Extra

    Joined:
    Sep 23, 2003
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    I have two subs, So what I thought I could do, was I took the input from my reciever, split it into two. and hooked it up to to two subs, Now one of the subs got interferance and just put out noise. I flipped the connections and the same sub still played nothing but feedback.

    Is it possible to hook up two subs by splitting the input?
     
  2. Wayne A. Pflughaupt

    Joined:
    Aug 5, 1999
    Messages:
    6,041
    Likes Received:
    17
    Location:
    Katy, TX
    Real Name:
    Wayne
    Yes, you can connect two subs by splitting the receiver’s sub out. People do it all the time. Not having more detail, it sounds like the sub in question is bad.

    Regards,
    Wayne A. Pflughaupt
     
  3. MarcianoD

    MarcianoD Extra

    Joined:
    Sep 23, 2003
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Here is what I cant figure out.

    If i take the single line and try it on both subs they both work.

    If i split it the new sub doesnt. if I switch the split connection from sub a to sub b the new sub still doesnt work.

    But it works fine without the rca split on it.

    Is it maybe not getting a big enough signal ?
     
  4. Mark Shannon

    Mark Shannon Screenwriter

    Joined:
    May 27, 2002
    Messages:
    1,991
    Likes Received:
    0
    Maybe you could try daisy chaining the subs if one of your subs as a line out.

    Reciever -->(line in) sub A (line out) --> (line in) sub B
     
  5. Geoff L

    Geoff L Screenwriter

    Joined:
    Dec 9, 2000
    Messages:
    1,702
    Likes Received:
    0
    Possibly a BAD Y-cable or one of the sub cables....

    First place to check if both subs work wihout the Y.....

    Regards
     
  6. MarcianoD

    MarcianoD Extra

    Joined:
    Sep 23, 2003
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Ok got it fixed. was a bad cable. I went and bought a monster y cable, works great =)

    It sounds so much better with two subs.

    Thanks everyone.
     
  7. brentl

    brentl Cinematographer

    Joined:
    May 7, 1999
    Messages:
    2,922
    Likes Received:
    1
    Must be the Monster cable[​IMG]

    Brent
     

Share This Page