What's new

service mode on samsung sir-t165 (1 Viewer)

Joined
Dec 14, 2002
Messages
22
Anyone figured out if there is a service mode on the 165 and how to get into it? Ive been playing around with a serial cable connected to the rs232 db9 connector on the back, attached to my COM1 serial connecter on my PC. So far all I have got back is "ssrs" every time I hit , this is using 7, Even, 1, no flow control as the parameters.
 

Ron Economos

Auditioning
Joined
Jan 25, 2003
Messages
11
Try 57600,8,none,1,no flow control. I can change
channels by typeing u (up) and d (down). Haven't
got a menu yet.

Ron
 

Ron Economos

Auditioning
Joined
Jan 25, 2003
Messages
11
a = change aspect ratio

d = channel down

e = program guide

f = display channel number

i = display info

k = debug menu (whoa!)

m = menu

p = channel change (but just DTV sub-channel)

q = select SAP

s = select Closed Caption service

v = select video input

Ron
 
Joined
Dec 14, 2002
Messages
22
Ron,

Nice work! It didn't even occur to me to try talking to it while I had to connected to the TV still. I hauled it over to my PC and watched for responses in my terminal program. Interesting that you got responses using different parameters than I used. In my terminal program, I didn't get anything back using 8 Bits. I tried 9600, 7, Even, 1, no flow control and was getting "ssrs" when I hit enter. I was hoping for something simple, like as soon as I hit enter in my terminal program I would get a menu "****SAMSUNG SIR-T165****" but as you have found no such luck! But you have discovered a lot! I am playing with this program called comDebug, hoping that I would be able to glean so more info from the box without knowing what to actually send to it first. No luck with that yet. Let me know if you find out more, you have motivated me to keep plugging away and build on what you have so far.

jim
 

Patrick Sun

Senior HTF Member
Joined
Jun 30, 1999
Messages
39,604
So, what are we trying to change in the service mode of the T165? I'm very curious (also an owner of a T-165).

Anyway we can get the unit to output black sidebars by mucking around in the service mode? :)

Or how about getting the black levels to look correct when upconverting video from the composite/s-video inputs.
 
Joined
Dec 14, 2002
Messages
22
Here is what the boot sequence looks like:


0103



SAMSUNG PRL3100 Boot ROM for TL810B + QED CPU Card
(QED.CLK=2X,QED.DRV=83%)

04 Initialize SDRAM ...05 06 07 Initialize primary caches ...OK
08 09 12 13 Copying , Please wait for a seconds
14 15 16 17 18 19 20 51 22 CACH
ZERO
TYPE
COPR
CNFG
FLSH
EXCP
SIZE
STAK
INIT
23 AInitBoard()
BCpciInit(): Entered
>
>
sysPci.c : intLock()
pci0: Probing for device (id select = A11) ...
pci0: device (id select = A11) done pciConfigRegWrite32.
pci0: device (id select = A11) exists.
sysPci.c : scan completed
pci0: device present (id select = A11) signature = 0x032b544c
Reset PCI device 11
Reset PCI device OK ?
Vendor ID = 0x544c ("TERALOGIC INC.")
Device ID = 0x032b ("TL810 REV B")
Command = 0x0004
Status = 0x0280
Revision ID = 0x02
Class Code = 0x00 ("PRE-PCI2.0")
SubClass Code = 0x0000 ("NON-VGA DEVICE")
Cache Line Size = 0x00
Latency Timer = 0x00
Header Type = 0x00 (single-function) Normal
BIST = 0x00
Base Address 0 = 0x00000000 (prefetchable memory region anywhere in 32-bit space)
Size = 0x08000000 (128M bytes)
Base Address 2 = 0x00000000 (I/O region)
Error: Non-zero PCI base register with no configurable address bits!
Size = 0x00000100 (256 bytes)
Base Address 3 = 0x00000000 (memory region anywhere in 32-bit space)
Size = 0x00100000 (1M bytes)
Base Address 4 = 0x00000000 (memory region anywhere in 32-bit space)
Size = 0x08000000 (128M bytes)
Base Address 5 = 0x00000000 (memory region anywhere in 32-bit space)
Size = 0x00001000 (4K bytes)
CardBus CIS Ptr = 0x00000000
ROM Base Addr = 0x00000000
Interrupt Line = 0x00
Interrupt Pin = 0x00
Maximum Grant = 0x00
Maximum Latency = 0x00

pci1: Probing for device (id select = A12) ...
pci1: device (id select = A12) done pciConfigRegWrite32.
pci1: device (id select = A12) does not exist.
Waiting for Abort to clear.
pci1: device (id select = A12) Abort cleared.
sysPci.c : scan completed
pci1: no device

pci19: Probing for device (id select = A30) ...
pci19: device (id select = A30) done pciConfigRegWrite32.
pci19: device (id select = A30) does not exist.
Waiting for Abort to clear.
pci19: device (id select = A30) Abort cleared.
sysPci.c : scan completed
pci19: no device

pci20: Probing for device (id select = A31) ...
pci20: device (id select = A31) done pciConfigRegWrite32.
pci20: device (id select = A31) exists.
sysPci.c : scan completed
pci20: device present (id select = A31) signature = 0x0350544c
Reset PCI device 31
Reset PCI device OK ?
Vendor ID = 0x544c ("TERALOGIC INC.")
Device ID = 0x0350 ("TL850 REV B/C")
Command = 0x0000
Status = 0x0230
Revision ID = 0x20
Class Code = 0x04 ("MULTIMEDIA DEVICE")
SubClass Code = 0x8000 ("MISC MULTIMEDIA DEVICE")
Cache Line Size = 0x00
Latency Timer = 0x00
Header Type = 0x00 (single-function) Normal
BIST = 0x00
Base Address 0 = 0x00000000 (memory region anywhere in 32-bit space)
Size = 0x04000000 (64M bytes)
Base Address 3 = 0x00000000 (memory region anywhere in 32-bit space)
Size = 0x00100000 (1M bytes)
Base Address 4 = 0x00000000 (memory region anywhere in 32-bit space)
Size = 0x00010000 (64K bytes)
CardBus CIS Ptr = 0x00000000
ROM Base Addr = 0x00000000
Interrupt Line = 0x00
Interrupt Pin = 0x01
Maximum Grant = 0x04
Maximum Latency = 0x04

pciInit(): PCI pciDeviceAperturesAllocate
Allocating device at IDSEL=A11 signature=0x032b544c
Base address register 0 = 0x80000000
Base address register 3 = 0x00000000
Base address register 4 = 0x00000000
Base address register 5 = 0x00000000
Allocating device at IDSEL=A31 signature=0x0350544c
Base address register 0 = 0x08000000
Base address register 3 = 0x0c000000
Base address register 4 = 0x0c100000
DDEInstallSerialDriver = 0
Set TL810Isr
TL810 Interrupt Disable Bit Masked 0
TL810 Interrupt Disable Bit Masked 0
TL810 Interrupt Disable Bit Masked 0
TL810 Interrupt Disable Bit Masked 0
TL810 Interrupt Disable Bit Masked 0
FpSOS

[StorageRead] start=0x00000000, length=0x00000054, buff=0x800bc8a0
PC16X50Init
PC16X50Open
pc16x50_reconfig
Set_baud
chan->port_base = 30400
Set_baud
findCs8900
Lan Address Read 0
read data is A040
SSS = A040 BA040308
Signature Error A040



pSOSystem V2.5.0
Copyright (c) 1991 - 1999, Integrated Systems, Inc.
--------------------------------------------------------------------------
START-UP MODE:
Run the hello Application
NETWORK INTERFACE PARAMETERS:
IP address on LAN is 100.100.100.2
IP address on SERVER is 100.100.100.1
LAN interface's subnet mask is 0xffffff00
HARDWARE PARAMETERS:
Serial channels will use a baud rate of 38400
This board's Ethernet hardware address is AA:BB:CC:DD:EE:F0
After board is reset, start-up code will wait 0 seconds
--------------------------------------------------------------------------
To change any of this, press any key within 0 seconds
PC16X50Init
PC16X50lose
PC16X50Open
pc16x50_reconfig
Set_baud
chan->port_base = 30400
Set_baud
MAC address:aa:bb:cc:dd:ee:angry:0
findCs8900
Lan Address Read 0
read data is A040
SSS = A040 BA040308
Signature Error A040
PC16X50Open
pc16x50_reconfig
Set_baud
chan->port_base = 30400
Set_baud
findCs8900
Lan Address Read 0
read data is A040
SSS = A040 BA040308
Signature Error A040
¬

[ROOT] ....SIR_T165 Boot(pSOS Kernel V0.30) Ver S_TIROS73_006_F



[BootROM] I2C bus is ok !!

0103



SAMSUNG PRL3100 Boot ROM for TL810B + QED CPU Card
(QED.CLK=2X,QED.DRV=83%)

04 07 Initialize primary caches ...OK
08 09 12 13 Copying , Please wait for a seconds
14 15 Skip Temp Copy
17 18 19 21 SkipCached
22 CACH
ZERO
TYPE
COPR
CNFG
FLSH
EXCP
SIZE
STAK
INIT
23 AInitBoard()
BCpciInit(): Entered
>
>
sysPci.c : intLock()
pci0: Probing for device (id select = A11) ...
pci0: device (id select = A11) done pciConfigRegWrite32.
pci0: device (id select = A11) exists.
sysPci.c : scan completed
pci0: device present (id select = A11) signature = 0x032b544c
Reset PCI device 11
Reset PCI device OK ?
Vendor ID = 0x544c ("TERALOGIC INC.")
Device ID = 0x032b ("TL810 REV B")
Command = 0x0004
Status = 0x0280
Revision ID = 0x02
Class Code = 0x00 ("PRE-PCI2.0")
SubClass Code = 0x0000 ("NON-VGA DEVICE")
Cache Line Size = 0x00
Latency Timer = 0x00
Header Type = 0x00 (single-function) Normal
BIST = 0x00
Base Address 0 = 0x00000000 (prefetchable memory region anywhere in 32-bit space)
Size = 0x08000000 (128M bytes)
Base Address 2 = 0x00000000 (I/O region)
Error: Non-zero PCI base register with no configurable address bits!
Size = 0x00000100 (256 bytes)
Base Address 3 = 0x00000000 (memory region anywhere in 32-bit space)
Size = 0x00100000 (1M bytes)
Base Address 4 = 0x00000000 (memory region anywhere in 32-bit space)
Size = 0x08000000 (128M bytes)
Base Address 5 = 0x00000000 (memory region anywhere in 32-bit space)
Size = 0x00001000 (4K bytes)
CardBus CIS Ptr = 0x00000000
ROM Base Addr = 0x00000000
Interrupt Line = 0x00
Interrupt Pin = 0x00
Maximum Grant = 0x00
Maximum Latency = 0x00

pci1: Probing for device (id select = A12) ...
pci1: device (id select = A12) done pciConfigRegWrite32.
pci1: device (id select = A12) does not exist.
Waiting for Abort to clear.
pci1: device (id select = A12) Abort cleared.
sysPci.c : scan completed
pci1: no device

pci19: Probing for device (id select = A30) ...
pci19: device (id select = A30) done pciConfigRegWrite32.
pci19: device (id select = A30) does not exist.
Waiting for Abort to clear.
pci19: device (id select = A30) Abort cleared.
sysPci.c : scan completed
pci19: no device

pci20: Probing for device (id select = A31) ...
pci20: device (id select = A31) done pciConfigRegWrite32.
pci20: device (id select = A31) exists.
sysPci.c : scan completed
pci20: device present (id select = A31) signature = 0x0350544c
Reset PCI device 31
Reset PCI device OK ?
Vendor ID = 0x544c ("TERALOGIC INC.")
Device ID = 0x0350 ("TL850 REV B/C")
Command = 0x0157
Status = 0x0230
Revision ID = 0x20
Class Code = 0x04 ("MULTIMEDIA DEVICE")
SubClass Code = 0x8000 ("MISC MULTIMEDIA DEVICE")
Cache Line Size = 0x00
Latency Timer = 0x00
Header Type = 0x00 (single-function) Normal
BIST = 0x00
Base Address 0 = 0x08000000 (memory region anywhere in 32-bit space)
Size = 0x04000000 (64M bytes)
Base Address 3 = 0x0c000000 (memory region anywhere in 32-bit space)
Size = 0x00100000 (1M bytes)
Base Address 4 = 0x0c100000 (memory region anywhere in 32-bit space)
Size = 0x00010000 (64K bytes)
CardBus CIS Ptr = 0x00000000
ROM Base Addr = 0x00000000
Interrupt Line = 0x00
Interrupt Pin = 0x01
Maximum Grant = 0x04
Maximum Latency = 0x04

pciInit(): PCI pciDeviceAperturesAllocate
Allocating device at IDSEL=A11 signature=0x032b544c
Base address register 0 = 0x80000000
Base address register 3 = 0x00000000
Base address register 4 = 0x00000000
Base address register 5 = 0x00000000
Allocating device at IDSEL=A31 signature=0x0350544c
Base address register 0 = 0x08000000
Base address register 3 = 0x0c000000
Base address register 4 = 0x0c100000
DDEInstallSerialDriver = 0
Set TL810Isr
TL810 Interrupt Disable Bit Masked 4
TL810 Interrupt Disable Bit Masked 4
TL810 Interrupt Disable Bit Masked 4
TL810 Interrupt Disable Bit Masked 4
TL810 Interrupt Disable Bit Masked 0
FpSOS

[StorageRead] start=0x00000000, length=0x00000054, buff=0x809790b8
PC16X50Init
PC16X50Open
pc16x50_reconfig
Set_baud
chan->port_base = 30400
Set_baud
PC16X50Init
PC16X50lose
PC16X50Open
pc16x50_reconfig
Set_baud
chan->port_base = 30400
Set_baud
MAC address:aa:bb:cc:dd:ee:angry:0
findCs8900
Lan Address Read 0
read data is A040
SSS = A040 BA040308
Signature Error A040
PC16X50Open
pc16x50_reconfig
Set_baud
chan->port_base = 30400
Set_baud


[ROOT 0.00] .... S_TIROS3_ S/W V1.01

[ROOT 0.00] Print Task Creation Success
[ROOT 0.01] Print Task Starting Success
[ROOT 0.02] Uart Input Task Creation Success
[ROOT 0.03] Uart Input Task Starting Success
[ROOT 0.03] enter mounting TFS
[ROOT 0.05] done mounted TFS 0
[ROOT 0.05] tfs_fs_check 0
TL810 Interrupt Disable Bit Masked 4
TL810 Interrupt Disable Bit Masked 4
TL810 Interrupt Disable Bit Masked 4
TL810 Interrupt Disable Bit Masked 4
[ROOT 0.03] 260 MSG buffers for 4 queues
[ROOT 0.10] Cougar_Init OK !
[ROOT 0.03] 8 Semaphores
BANK[ROOT 0.11] Gpio initialization
[ROOT 0.11] TL850 GPIO I2C initialization
[ROOT 0.12] TL811 MASTER I2C initialization
_BASE(fdev) = 0xbf3c0000
flash_open: locatecntr = 0
ftl_open() : NumEraseUnit FFFF
ftl_open() : N[ROOT 0.15] Audio Chips HW reset
[ROOT] VFD Initialization is successful
[ROOT 0.16] Sending System Rdy to Submicom
umEraseUnit 0002
First valid EUN = 1 (euh.LogicalEUN = 0x0)
check /
AIR1CH
AIR2CH
CBL1CH
CBL2CH
dir&file check = 0
FAT check : [ErrPrint] Now Set SYS 40960 MIF 1079705600
[ErrPrint] SetMIFMacState MIFClockRate 1029 SysClockRate 1079705600
Set[ROOT 0.22] Nvram Reading start
ting Offset 1 Delay 2
Setting Offset 1 Delay 2
[API_VFD] Print Message : HELLO, Print Default Type : 1, Print Time Type : 1
[cougar] size= 14a000
[bsp] x=0, y=0, w=704, h=480, pitch=704, fmt=0, psize=32, baseaddr= a9dd1000
[OK_SAA7128] addr = 0, data = 0, result= 0
 
Joined
Dec 14, 2002
Messages
22
There is also a method for adjusting for the DVI shift in the debug menu:

[ DEBUG Main Menu. ]
---------------------------
0x10: System Debug menu
0x20: NTSC Debug menu
0x30: DTV Debug menu
0x35: 1394& IOEXP Debug menu
0x36: DVI_SiI168 Debug menu
0x40: DVR Engine Debug menu
0x70: DVR Debug menu
0x80: Key Secret Debug menu
0x92: Micom Debug menu
0x93: Led Send Stop
0x94: Led Send Restart
0x95: Key polling Stop
0x96: Key polling Restart
0x97: Get Frame Rate
0x98: Print Seting status
0x99: Print Seting menu
---------------------------
0xff: EXIT from Main DEBUG Menu!!!.

After hitting 0x36 here are the options:


[ DEBUG DVI Menu. ]
---------------------------
0x11: Init DVI transmitter
0x12: De_DLY adjust
0x13: De_TOp adust menu
0x14: De_CNT adust menu
0x15: De_LIN adust menu
0x16: Reset_Hardware menu
0x17: Drv_tryAuthentifi menu
0x20: DVI debug set menu
---------------------------
0xff: EXIT from DVI DEBUG Menu!!!.
 

SeanA

Second Unit
Joined
Feb 16, 2003
Messages
329
Hey... you fellas sound like you know what you are doing, and I hope you don't mind if I ask a mostly unrelated question. I have the Samsung SIR-T151 receiver and I have a problem. I connected the optical audio output of the SIR-T151 to my home theater receiver and so far I have not been able to get any sound out of it. I have tried it during the recent broadcast of movies such as Forrest Gump in hopes of pulling in surround sound... but nothing, not even stereo. What gives ???

I get great stereo sound out of the left and right analog connections to the TV. And yes, I have checked to make sure the optical cable is connected and that my receiver is working properly. I posted this topic a few days ago, but no replies. I have also sent an e-mail to Samsung, but don't have a response yet. Hope someone can help.
 

Users who are viewing this thread

Sign up for our newsletter

and receive essential news, curated deals, and much more







You will only receive emails from us. We will never sell or distribute your email address to third party companies at any time.

Forum statistics

Threads
357,788
Messages
5,143,172
Members
144,484
Latest member
Jreich
Recent bookmarks
0
Top