Need help with Pronto, learning modes!

Discussion in 'Archived Threads 2001-2004' started by Pamela, Nov 20, 2001.

  1. Pamela

    Pamela Supporting Actor

    Joined:
    Mar 14, 2001
    Messages:
    779
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I had my Pronto TSU1000 learn the commands of all my remotes and it worked great, except the receiver remote. All commands
    on the receiver remote were learned by the Pronto except the modes (TV, CD, DVD, etc...). They're kind of important.
    Does anyone know how I can get them to be learned? I was ready to smash that thing. [​IMG]
    P.S. I can't use Pronto edit right now, because I'm on an Apple and haven't gotten it set up use the ProntoEdit software yet.
     
  2. Jim Lenneman

    Jim Lenneman Stunt Coordinator

    Joined:
    Apr 7, 2000
    Messages:
    152
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Pamela,

    The codes were probably corrupt (not learned properly). Go to remotecentral.com and click on the "features" area. In the list there is a section on "tips and tricks" to learning IR codes. It may take several attempts to learn the codes. Try to learn in an environment without direct sunlight or direct lighting of any kind. These sources also emit IR that can foul up the process.

    Best of luck,

    Jim L
     
  3. Andrew Pratt

    Andrew Pratt Producer

    Joined:
    Dec 8, 1998
    Messages:
    3,806
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Try waiting a moment before pressing the buttons on your OEM remote after pressing the learn fuction. I found that a short delay often worked if it failed before. You can also try playing with the distance between the two remotes
     

Share This Page