DTC-100 OTA Settings Question??

Discussion in 'Archived Threads 2001-2004' started by dave_brogli, Mar 12, 2003.

  1. dave_brogli

    dave_brogli Screenwriter

    Joined:
    Mar 30, 2002
    Messages:
    1,021
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    HI I have a dtc-100 and have directv and all that. I have a hd set. I bought an antenna today to try and receive my towns local OTA Digital Broadcast... (Channel 16 NBC)
    So I hooked the Antenna to my Antenna A input of my DTC-100. where do I go now? How do I find my channel? I did a search but it turned nothing up.
    Anyone offer any insight??

    Oh and Im only about 3 miles from the tower using a RCA Indoor Ant that says it can pick up High Defition signals..
    please help!!![​IMG]
     
  2. dave_brogli

    dave_brogli Screenwriter

    Joined:
    Mar 30, 2002
    Messages:
    1,021
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    update.....kinda
    i switched to channel a.....
    all I get is my channel 12 vhf channel (which is the same channel as channel 16 uhf(?)) So Ive been moving the antenna around oh this is my antenna.....

    http://www.bestbuy.com/Detail.asp?m=...at=&e=11076204

    do i need a stronger?, better?, outdoor? antenna for now Radio Shack is my only option

    i cant beleive no ones looked at this!


    oh will the zenith silver sensor work. theres one on ebay for 27.00 shipped........
     
  3. Patrick Sun

    Patrick Sun Studio Mogul

    Joined:
    Jun 30, 1999
    Messages:
    38,777
    Likes Received:
    492
    Trophy Points:
    9,110
    I use the Radio Shack Double Bowtie Antenna (discontinued, and usually only shows up on Ebay as well), and it works pretty well for me.

    Does your owner's manual tell you how to tune in the OTA HD channels (like 12-1, 12-2, etc)? Does the unit have a "Autofind" feature that scans for all available channels it receives via the antenna?

    Have you pointed the antenna in the direction of the broadcasting towers?
     
  4. dave_brogli

    dave_brogli Screenwriter

    Joined:
    Mar 30, 2002
    Messages:
    1,021
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    yeah it says on titantv its channel 16-1 so i put that in the field. auto search only turns on my 12 vhf non digital.
    As for turning it yeah ive messed with all the directions arghhh... still nothing.......
    i think i may try a roof top antenna this has got me baffled
     
  5. Patrick Sun

    Patrick Sun Studio Mogul

    Joined:
    Jun 30, 1999
    Messages:
    38,777
    Likes Received:
    492
    Trophy Points:
    9,110
    Oh, I did try the Radio Shack version of that RCA antenna, and had so-so results with it, so I returned it.

    Some people use the Channel Master 4228 (mountable in the attic, or ourside). It also has some "double bowtie-ness" to its design.
     
  6. dave_brogli

    dave_brogli Screenwriter

    Joined:
    Mar 30, 2002
    Messages:
    1,021
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    i bought an amplified rca one
    http://www.rca.com/product/viewdetai...-CI209,00.html just now at walmart for 35.00
    all im pulling in is a crappy reception of my normal channel 12 feed. Its not recognizing the digtal??


    the solution has to be easier than this....
     

Share This Page