Constant C:13:00 Errors with Sony S570D DVD Player

Discussion in 'Archived Threads 2001-2004' started by Duane Robinson, Apr 13, 2002.

  1. Duane Robinson

    Duane Robinson Second Unit

    Joined:
    Mar 26, 2001
    Messages:
    347
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I have a fairly new Sony S570D dvd player that has started to give me nearly constant C:13:00 errors on dvds, especially single layer ones. For those without Sony players C:13:00 errors means that the disk is dirty and needs to be cleaned. However, even after repeatedly cleaning some disks the player still won't play the dvd. My PS2, Xbox, and DVD-ROM all play the disk which rules out the disk being dirty or damaged yet the Sony player won't read it. On some occasions the disk will play but if I turn off the player and try to resume play a while later the error message comes back up again and it takes forever to get the disk to play again if it ever does. Does anyone have any clues as to why this player has started doing this? I kinda think it's due to the fact that I have the windows open in my room which makes it very dusty. I'm leaning towards a dirty lens being the cause of the problem since most dual layer disks play without a problem while single layer dvds cause the player to choke or just crap out on me. Anyone have any suggestions for a decent lens cleaning application to see if that will fix the problem. I really don't want to buy a new dvd player as I really like this one and I have my universal remote already optimized for it. Plus it's silver dammit.
     
  2. Duane Robinson

    Duane Robinson Second Unit

    Joined:
    Mar 26, 2001
    Messages:
    347
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    It's really confusing that this nearly new player can't handle a few BUMPs in the road. Little help please guys, this thing is really taking some of the joy out of my dvd viewing. [​IMG]
     
  3. Pamela

    Pamela Supporting Actor

    Joined:
    Mar 14, 2001
    Messages:
    779
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I got the same error on my Sony 560D. It was a little over a year old, so I got a Panny-RP 56 to replace it. If it's still under warranty, I would have them fix it. If not, someone recently posted a fix for the error here: http://www.hometheaterforum.com/htfo...=C13+error+fix
    Hope that helps!
     
  4. Lewis Besze

    Lewis Besze Producer

    Joined:
    Jul 28, 1999
    Messages:
    3,134
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Yes try that method described in that link.

    I've done it myself on my 570 even though I really didn't need it.
     
  5. Duane Robinson

    Duane Robinson Second Unit

    Joined:
    Mar 26, 2001
    Messages:
    347
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Thanks a lot guys, I'm doing that now. And thanks to Joseph for originally posting this solution.
     
  6. Duane Robinson

    Duane Robinson Second Unit

    Joined:
    Mar 26, 2001
    Messages:
    347
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Kickass, it worked. My baby is back up and running in decent condition.
     

Share This Page