New To Turntables...Small Problem

Discussion in 'Playback Devices' started by LawrenceK, May 31, 2003.

  1. LawrenceK

    LawrenceK Stunt Coordinator

    Joined:
    May 19, 2001
    Messages:
    116
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Ok, so today I went out and bought a Creek preamp for a B&O turntable that my parents own, which I moved downstairs. Hooked it all up to my Rotel RSX 1065 reciever and it plays, but, when it does there is a very noticeable humming sound coming out of the speakers. Anybody have any idea what might be causing this?
     
  2. LawrenceK

    LawrenceK Stunt Coordinator

    Joined:
    May 19, 2001
    Messages:
    116
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Nevermind...fixed the problem.
     
  3. Craig Robertson

    Craig Robertson Supporting Actor

    Joined:
    May 12, 1999
    Messages:
    982
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    please share the solution, perhaps it will help out another member.[​IMG]
     
  4. Danny Tse

    Danny Tse Producer

    Joined:
    Nov 1, 2000
    Messages:
    3,185
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Was it the ground wire??
     
  5. Jack Briggs

    Jack Briggs Executive Producer

    Joined:
    Jun 3, 1999
    Messages:
    16,738
    Likes Received:
    129
    Trophy Points:
    0
    I would have assumed it needed grounding, as well.
     
  6. LawrenceK

    LawrenceK Stunt Coordinator

    Joined:
    May 19, 2001
    Messages:
    116
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Yes yes it was the grounding wire. Since I am so new to this, I just assumed it was an alternate connection method. Woops.
     

Share This Page