Art 351 EQ causes subs to pop when turned on.

Discussion in 'AV Receivers' started by Derrik Draven, Nov 19, 2003.

  1. Derrik Draven

    Derrik Draven Supporting Actor

    Joined:
    Dec 7, 1998
    Messages:
    935
    Likes Received:
    1
    Real Name:
    Chris
    Title pretty much sums it up. Whenever I turn on my Art 351, which I only use on my sub channel, it causes a loud popping noise in the subs.

    I suppose the only way I could stop this would be to turn off the auto on feature of my SVS16-46 and SVS16-46+ subs? Otherwise, leave the 351EQ on all the time?

    Any suggestions?
     
  2. Harry Lincoln

    Harry Lincoln Stunt Coordinator

    Joined:
    Sep 29, 2000
    Messages:
    193
    Likes Received:
    0
    You need to set it up so that the eq powers up before the sub amp, otherwise leave it on all the time as you said.
     
  3. Chuck Kent

    Chuck Kent Supporting Actor

    Joined:
    May 29, 1999
    Messages:
    983
    Likes Received:
    0
    Harry's right! Turn on the sub last and shut it off first. Or leave the EQ on all the time (which is what I do with my Rane PE-17.)
     
  4. Wayne A. Pflughaupt

    Joined:
    Aug 5, 1999
    Messages:
    6,100
    Likes Received:
    33
    Location:
    Katy, TX
    Real Name:
    Wayne
    Or get an old Adcom ACE-515 line conditioner. It will do that sequencing automatically.
     
  5. Kevin C Brown

    Kevin C Brown Producer

    Joined:
    Aug 3, 2000
    Messages:
    5,712
    Likes Received:
    0
    The BFD does the same thing. And requires the same solution. [​IMG]
     
  6. Jeremy Anderson

    Jeremy Anderson Screenwriter

    Joined:
    Nov 23, 1999
    Messages:
    1,049
    Likes Received:
    0
    I never turn my ART off. But then, I never turn my Samson 1000 off either, which I'm sure will come back to haunt me one day. [​IMG]
     

Share This Page