Jump to content



Sign up for a free account to remove the pop-up ads

Signing up for an account is fast and free. As a member you can join in the conversation, enter contests and remove the pop-up ads that guests get. Click here to create your free account.


Photo
- - - - -

Digital coaxial output to analog input ???


  • You cannot start a new topic
  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 of 6 OFFLINE   Joe Main

Joe Main

    Extra



  • 17 posts
  • Join Date: Dec 31 2003

Posted January 29 2005 - 07:22 AM

Is it possible to connect a digital coaxial audio output from my TV to a device (wireless headphone box) with an analog input. Has anyone gone from digital to analog. Can I rig up such a connection. Thanks Joe

#2 of 6 OFFLINE   Jason=R

Jason=R

    Auditioning



  • 6 posts
  • Join Date: Dec 15 2004

Posted January 29 2005 - 09:20 AM

Nope, can't be done easily. The digital coax output is a PCM coded digital signal, where the analog input is expecting line level baseband audio. You need to feed it into a receiver first to decode the digital audio

#3 of 6 OFFLINE   Joe Main

Joe Main

    Extra



  • 17 posts
  • Join Date: Dec 31 2003

Posted January 30 2005 - 04:29 AM

Jason thanks, now what do I do. The wireless headphones were for the wife who likes to watch TV at night in the bed and I thought I could get some peace and quiet. Running it to my receiver(living room) first would mean I'd have to turn on the receiver for her to use the headphones in the bedroom ?

#4 of 6 OFFLINE   RobWil

RobWil

    Supporting Actor



  • 733 posts
  • Join Date: Mar 17 2003

Posted January 30 2005 - 05:09 AM

You could buy a cheap digital to analog converter (DAC).
Something like this:
http://cgi.ebay.com/....746557416&rd=1

That one doesn't have a power supply but someone else has just the power supply for sale here:
http://cgi.ebay.com/....747379347&rd=1
that's my story and I'm stickin' to it!

#5 of 6 OFFLINE   Nathan Stohler

Nathan Stohler

    Second Unit



  • 329 posts
  • Join Date: Jan 17 2004

Posted January 31 2005 - 12:37 AM

Your TV has digital output, but not analog?

#6 of 6 OFFLINE   John Garcia

John Garcia

    Executive Producer



  • 11,566 posts
  • Join Date: Jun 24 1999
  • Real Name:John
  • LocationNorCal

Posted January 31 2005 - 04:40 AM

What TV do you have? Almost NO TVs have digital OUTPUTS, unless you have a cablecard.
HT: Emotiva UMC-200, Emotiva XPA-3, Carnegie Acoustics CSB-1s + CSC-1, GR Research A/V-1s, Epik Empire, Oppo BDP-105, PS4, PS3,URC R-50, APC-H10, Panamax 5100 Bluejeans Cable
System Two: Marantz PM7200, Pioneer FS52s, Panasonic BD79
(stolen) : Marantz SR-8300, GR Research A/V-2s, Sony SCD-222ES SACD, Panasonic BD-65, PS3 60G (250G)

Everybody is a genius, but if you judge a fish by its ability to climb a tree, it’ll spend its whole life believing that it is stupid.” – Albert Einstein

 





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users