Sudden HTS Audio Problem w/New Cisco 8640HDC

Discussion in 'Playback Devices' started by bf1979, Dec 23, 2013.

  1. bf1979

    bf1979 New User

    Joined:
    Dec 23, 2013
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Real Name:
    bryar
    Today I switched out a dead Scientific Atlanta DVR to a Cisco 8640HDC. My surround was working perfectly prior to the switch and now I have limited/poor surround sound. Devices and hookups are as follows:

    Cisco (out) to Samsung PN51E530 (in) via HDMI

    PS3 (out) to Samsung PN51E530 (in) via HDMI - there are only 2 HD inputs on Samsung

    Older Sony DAV-FR1 Dream System (in) to Samsung PN51E530 (out) via optical audio cable - HTS has no HD

    The HTS has many different audio otions for optimal surround sound but I found one that worked well and sounded great. The setting is DTS Neo:6 Cinema. This WAS working on the old cable box and still does when I use the PS3; there has been no change there. However, for cable, on all of the HTS settings, either the sound only comes out of front right speaker or sounds poor in the rear speakers. I have tried changing the cable box from HDMI to Dolby Digital with no change. I have also connected the optical audio cable direct from cable box to HTS, and no change. Any help would be greatly appreciated. Thanks in advance.
     
  2. schan1269

    schan1269 HTF Expert
    HW Reviewer

    Joined:
    Jul 4, 2012
    Messages:
    17,112
    Likes Received:
    899
    Location:
    Chicago-ish/NW Indiana
    Real Name:
    Sam
    Bad cable box.

    Or the EDID of your TV is rejecting this cable box.
     

Share This Page