Need help with DVD screen captures

Discussion in 'Archived Threads 2001-2004' started by Justin Gates, Oct 3, 2002.

  1. Justin Gates

    Justin Gates Agent

    Joined:
    Feb 26, 2001
    Messages:
    47
    Likes Received:
    0
    I'm using WinDVD and I have hypersnap-dx. I want to be able to make some screen captures of DVDs. I've found the best way in hypsersnap is to just use the Print Screen button because it only captures the image and not the surrounding window. The only problem I'm having is on anamorphic discs the screen capture is not at the correct aspect. The resulting image looks like a anamophic image that is "unsqueezed", every thing is tall and narrow.
    What am I missing or doing wrong?
    Here is an example, this image should be 2.35:1, it is from resident evil:
    [​IMG]
     
  2. Marty Christion

    Marty Christion Stunt Coordinator

    Joined:
    Oct 3, 2001
    Messages:
    229
    Likes Received:
    0
    First of all, don't use "print screen". If you have Hypersnap, you want to enable special captures (DVD), and then the hot key is "Scroll Lock".

    Then, imediately save the capture, and use Irfanview (free) to open it up and resize it. You need to resize it from 740x480 to 854x480 (use the bell resize filter to preserve picture quality).

    Good luck.
     
  3. Neil Joseph

    Neil Joseph Lead Actor

    Joined:
    Jan 16, 1998
    Messages:
    8,332
    Likes Received:
    1
    Real Name:
    Neil Joseph
    I noticed the same type of thing when I use Mediamatics DVD player to capture the dvd images. I use paintshop pro to put them back to the exact aspect ratio.
     
  4. Brice

    Brice Stunt Coordinator

    Joined:
    May 21, 2002
    Messages:
    104
    Likes Received:
    0
    how would you go about doing this in Photoshop? I probably already know, but am lazy right now to go figure it out myself ... [​IMG] -Brice
     
  5. Neil Joseph

    Neil Joseph Lead Actor

    Joined:
    Jan 16, 1998
    Messages:
    8,332
    Likes Received:
    1
    Real Name:
    Neil Joseph
    image - resize

    from the menus up top.
     
  6. Dome Vongvises

    Dome Vongvises Lead Actor

    Joined:
    May 13, 2001
    Messages:
    8,172
    Likes Received:
    1
    I have Interactual. How do I perform a screen capture?
     
  7. Neil Joseph

    Neil Joseph Lead Actor

    Joined:
    Jan 16, 1998
    Messages:
    8,332
    Likes Received:
    1
    Real Name:
    Neil Joseph
    I also have Interactual and it does not do that function. Only my Mediamatics DVD player does it. I have version 6.00.1120 and it is the simple click of a menu button.
     

Share This Page