Cable box has ethernet port on back: what for?

Discussion in 'Home Theater PCs' started by RobertCharlotte, Jul 5, 2007.

  1. RobertCharlotte

    RobertCharlotte Supporting Actor

    Joined:
    Feb 21, 2002
    Messages:
    660
    Likes Received:
    0
    I moved recently and noticed that one of my cable STBs has an ethernet port on the back. Anybody know what that's there for? No chance I could do away with my cable modem, is there?
     
  2. Jean D

    Jean D Screenwriter

    Joined:
    Mar 8, 2004
    Messages:
    1,329
    Likes Received:
    0
    no chance of using it as a modem. its likely its there for a possible future firmware update that could utilize it. But I wouldn't hold my breath it will happen
     
  3. JeremyErwin

    JeremyErwin Producer

    Joined:
    Feb 11, 2001
    Messages:
    3,218
    Likes Received:
    0
    nah, that would be too simple. I downloaded a manual for a generic cable box with a 100BaseT port, and came across this bit

    You could try plugging it into a network, and seeing if it has an interesting web interface.
     
  4. Glenn Overholt

    Glenn Overholt Producer

    Joined:
    Mar 24, 1999
    Messages:
    4,203
    Likes Received:
    0
    I am pretty sure that this is for Internet use too. Some of the new TV's have them, and someday they will enable us to download movies, but don't hold your breath.

    Glenn
     
  5. Chris

    Chris Lead Actor

    Joined:
    Jul 4, 1997
    Messages:
    6,788
    Likes Received:
    0
    On most they are disabled.
     
  6. RobertCharlotte

    RobertCharlotte Supporting Actor

    Joined:
    Feb 21, 2002
    Messages:
    660
    Likes Received:
    0
    I figured life couldn't be that simple. Thanks, all!
     
  7. Paul McElligott

    Paul McElligott Cinematographer

    Joined:
    Jul 2, 2002
    Messages:
    2,598
    Likes Received:
    0
    Real Name:
    Paul McElligott
    When Big Brother takes over and all TVs have two-way monitoring, this is how they will hook it up.
     
  8. jose050559

    jose050559 Auditioning

    Joined:
    Nov 11, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    i have just tried earlier to hook my xbox up to the back of my cable box but it said unable to connect to xbox live. the only reason why i did this is because i figured that since my computer has a low jack cable going into it and a ethernet cable going to my wirles router i thought the cable box would act the same. :( so basically i now cant platy online i wish i had looked on this earlier :f
     

Share This Page