Jump to content



Sign up for a free account to remove the pop-up ads

Signing up for an account is fast and free. As a member you can join in the conversation, enter contests and remove the pop-up ads that guests get. Click here to create your free account.


Photo
- - - - -

TV Hummmmmmmm


  • You cannot start a new topic
  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 of 5 OFFLINE   PhilMays

PhilMays

    Stunt Coordinator



  • 53 posts
  • Join Date: Jul 01 2003

Posted June 26 2006 - 03:14 AM

I have a Pioneer projection HDTV. It has developed a very audible hummmm. It wasn't as bad until I recently moved and re-setup my system. I now hear a large humm from particularly my center channel speaker. A little about the setup now. Using a Yammy RX Z1 as a pre-pro and a seperate 5 chanel amp. The center connect runs behind the TV from the pre pro to the amp (They are on seperate sides of the entertainment cabinet). I had the TV and everything plugged into a surge protector. I tried to unplug the TV from the surge protector and plug directly into the wall but that did not help (same circuit I supose). Any thoughts or anything perhaps I forgot to mention. Thanks in advance for your comments. Phil

#2 of 5 OFFLINE   Allan Jayne

Allan Jayne

    Screenwriter



  • 2,406 posts
  • Join Date: Nov 01 1998

Posted June 26 2006 - 05:59 AM

* Filter capacitor in audio power supply section has gone bad.

* An input jack ground has become separated.

Skills of a TV serviceman are required.

Video hints:
http://members.aol.c...ynejr/video.htm
.

#3 of 5 OFFLINE   BruZZi

BruZZi

    Second Unit



  • 329 posts
  • Join Date: Nov 01 1999

Posted June 26 2006 - 10:41 AM

Sounds like a ground loop. Remove the cable/satellite feed and check if the hum stops. .

#4 of 5 OFFLINE   PhilMays

PhilMays

    Stunt Coordinator



  • 53 posts
  • Join Date: Jul 01 2003

Posted June 27 2006 - 01:38 AM

Thanks,

I guess I'll call a tech out...ukkkkkk

maybe if I turn the volume up to referance level I can drown out the hummmmmm....Posted Image

kids will hate me, wife will continue to hate me, dog will...well you get the picture Posted Image

#5 of 5 OFFLINE   BruZZi

BruZZi

    Second Unit



  • 329 posts
  • Join Date: Nov 01 1999

Posted June 27 2006 - 09:32 AM


Did you try removing the cable feed ??? Posted Image

.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users