Where do I repair my Velodyne Sub?

Discussion in 'Speakers & Subwoofers' started by Manny, Nov 28, 2004.

  1. Manny

    Manny Auditioning

    Joined:
    Jun 30, 1997
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I have a Velodyne HGS18 ..My pride and Joy.. Its busted... Its making some loud noise..all of a sudden...

    I bought this mail order about 4 years ago.

    Where in the Dallas/Fort worth area can I get this fixed?

    Anyone know?

    Thanks. Much appreciate it.
     
  2. Gary SI

    Gary SI Stunt Coordinator

    Joined:
    Sep 2, 2003
    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hey Manny,
    I like your style , that 3090 is a great amp [​IMG]
    I had one , but now I have a DSP-A1.
    And I have a Velodyne sub , mine is an F-1200.
    I have been having problems with mine as well.
    It has a scratchy volume control and it also "pop`s" and bangs and then trips. So much for LFE (lol).
    Does yours work at all ?
    Mine will work , but just dosen`t have the `punch it once had , however it still sounds great with music.
    I think the problem is power , just not enough.
    How many watts does that `bad thing have anyway?
    Mine has 100 and it could use a ton more.
    What happens is that you can only use about half of what you have and the rest is just overdriven noise.
    I think the best thing to do is call Velodyne and see if they can help you out.
    Mine is to old , but I would like to get the volume control fixed , any ideas ? I have tried `canned air , and that works for a while but would like a permenent fix.
    Sorry I can be of more help , best of luck.
    Gary [​IMG]
     
  3. Manny

    Manny Auditioning

    Joined:
    Jun 30, 1997
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hi Gary,

    I have a F1200 servo too.. It was not enough..so I use it exclusively for music.

    And then..I got the HGS18 servo with 1250 Watt amp. [​IMG] Its a nice piece..shiny black polished granite look...with remote and auto on/shotoff.

    Its an awesome piece..untill about yesterday. [​IMG]

    Oh..well..hopefully..its something that can be fixed.. I can't afford another one.

    It does not work... Just a low hum..and then it after 15 min or so..it kicks in... and goes berserk..I have to unplug the thing.
     
  4. Robert Cowan

    Robert Cowan Supporting Actor

    Joined:
    Nov 10, 2003
    Messages:
    504
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    call velodyne. typically they dont bother repairing stuff, they just replace the plate amp. its not too bad if i remember, its a few hundred and they will just mail you a new plate amp that you can bolt in...
     
  5. Gary SI

    Gary SI Stunt Coordinator

    Joined:
    Sep 2, 2003
    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hi Manny,
    At 1250 W , you are sure to get a bang out of that !![​IMG]
    Definatly call Velodyne , that is a realy great sub.
    I`m sure the whole house would shake when it was working [​IMG]
    Right now I`m `kinda looking around for a new sub , and have one eye on the Velodyne 1200 II and also the Axiom EP500.
    Good luck , let us know how you make out !
    Gary [​IMG]
     

Share This Page