Using receiver for Component Video Switching

Discussion in 'Archived Threads 2001-2004' started by Rob_b, Apr 5, 2002.

  1. Rob_b

    Rob_b Agent

    Joined:
    Jul 3, 2000
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Receiver – Marantz SR – 7200

    DVD player - Rotel

    TV - Sony HS-10

    Connections - I have a 6ft cable connection my DVD player to the Receiver. Then a 12ft cable to the TV.

    Symptoms - During a Movie the TV will go black then recognize the signal again. This will happen 3 to 4 time during a movie. Does not happen when connected directly to DVD player. Picture quality is great both ways.

    Possible issues: Signal is to week traveling over 18ft of component cable? Something is wrong with the receiver?

    Any suggestions?
     
  2. Eujin

    Eujin Supporting Actor

    Joined:
    Mar 19, 2001
    Messages:
    549
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    What kind of cable are you using? When connected directly to the TV, how long is the cable? Also, check with your Marantz dealer as the x200 line did have some quality control issues, although I don't know if component video switching was one of them.
     
  3. John Garcia

    John Garcia Executive Producer

    Joined:
    Jun 24, 1999
    Messages:
    11,571
    Likes Received:
    25
    Trophy Points:
    0
    Location:
    NorCal
    Real Name:
    John
    The x200 video switching issue is well documented for S-video. I have not heard of any 7200s doing this with component.

    Since you didn't say, if there is only one component connection, then why run it through the receiver at all?
     

Share This Page