Using Dishnet to watch Directv

Discussion in 'Playback Devices' started by kumar, Nov 1, 2005.

  1. kumar

    kumar Stunt Coordinator

    Joined:
    Aug 9, 2002
    Messages:
    207
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Tried to find a direct answer (Yes or NO) in many places but couldnt find a clear cut answer.

    Here I am with my (crazy?) idea. I have a dishnetwork dish for international programming. Can I (after pointing in the right direction) watch direct tv programming using this dish? Borrowing a direct tv reciever is a posibility for me but dont know if it would work. What are the options I have without having to purchase a direct tv dish or receiver and using the existing dishnet to watch selected sports program from directtv.

    thanks
    Kumar.
     
  2. Robert_J

    Robert_J Lead Actor

    Joined:
    Aug 22, 2000
    Messages:
    8,296
    Likes Received:
    52
    Trophy Points:
    9,110
    Location:
    Mississippi
    Real Name:
    Robert
    There's no clear cut answer because Dish uses a variety of equipment. If you have a Dish300 (standard 18" dish) with regular LNB (not a DishPro model), then yes you can re-aim it to DirecTV's 101 satellite location and connect it to a DirecTV receiver.

    -Robert
     
  3. kumar

    kumar Stunt Coordinator

    Joined:
    Aug 9, 2002
    Messages:
    207
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I have a Dish500. I am seeing lot of Direc TV LNBs on eBay site that are in expensive....

    May be I should try it that way then?
     
  4. Robert_J

    Robert_J Lead Actor

    Joined:
    Aug 22, 2000
    Messages:
    8,296
    Likes Received:
    52
    Trophy Points:
    9,110
    Location:
    Mississippi
    Real Name:
    Robert
    Your Dish500 should be pointed at the 110 and 119 locations. I thought you needed a second dish pointed at 61.5 or 148 to get international programming. You can use your Dish500 if it has 2 dual LNB's. The Twin, Quad or DishPro LNB's aren't compatible.

    -Robert
     
  5. kumar

    kumar Stunt Coordinator

    Joined:
    Aug 9, 2002
    Messages:
    207
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Robert Thanks for your feedback.....

    I have a Dish 500 for international programming for now. I may be discontinuing it for a while to watch Cricket which is shown in DirecTv. I have the liberty to repoint the Dish to 110, 119.

    Will something like this work?

    http://www.sadoun.com/Sat/Order/LNBFS/DIRECTV-LNBF.htm
     
  6. Robert_J

    Robert_J Lead Actor

    Joined:
    Aug 22, 2000
    Messages:
    8,296
    Likes Received:
    52
    Trophy Points:
    9,110
    Location:
    Mississippi
    Real Name:
    Robert
    The $39 LNB will work. The $29 Sat-C LNB is a special LNB used on older multi-sat dish setups for the DirecTV satellite at 110. It will not work.

    I'd check eBay. Search for dual LNB and you will find them for under $15 shipped.

    -Robert
     

Share This Page