Toshiba 56H80 turning off periodically

Discussion in 'Archived Threads 2001-2004' started by chris larralde, Nov 30, 2001.

  1. chris larralde

    chris larralde Stunt Coordinator

    Joined:
    Jan 14, 2001
    Messages:
    187
    Likes Received:
    0
    On several occasions I've had my set power down and then start up again (on it's own). When it turns on it defaults from the theaterwide 1 setting to the 4X3 window.

    Anyone else have this happen to them?

    chris
     
  2. MichaelG

    MichaelG Second Unit

    Joined:
    Jul 10, 2000
    Messages:
    322
    Likes Received:
    0
    I have a TW56F80 that used to do that shortly after I bought it. Then a month or so later it was shot. Fortunately this was all within the first 3 months of buying the set and Toshiba sent a new replacement. I hope that it's not the same problem that I had, but I do remember hearing some popping sounds on occasion before it powered itself down the first time.
     
  3. Keith Carlascio

    Keith Carlascio Stunt Coordinator

    Joined:
    Sep 21, 1999
    Messages:
    105
    Likes Received:
    0
    My 56H80 and also my old TP61H95 did this for about 3 or 4 months then just stopped. I was told by Toshiba this static caused by the tubes burning off excess phosphorus and it would stop after a couple of months. Much to my disbelief it did staop and everything still works fine.
    You can also visit www.hometheaterspot.com . There has been a lot of talk about this in the Toshiba Forum
     
  4. chris larralde

    chris larralde Stunt Coordinator

    Joined:
    Jan 14, 2001
    Messages:
    187
    Likes Received:
    0
    What if I told you that I did the Herman-HTLV tweak.

    Chris
     

Share This Page