Sony KP-51WS500

Discussion in 'Displays' started by LewB, Jan 28, 2006.

  1. LewB

    LewB Screenwriter

    Joined:
    Feb 11, 2002
    Messages:
    1,282
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I was watching a friend's Sony KP-51WS500 last night and we noticed that in the lower left 3rd of the screen the color blue was mis-aligned with the other colors. Everything had a blue 'halo'. The rest of the picture seemed fine. He used the 'Auto Focus' button a couple of times, but that did not seem to help the problem.
    I did a search and found some posts about 'Blue Focus'. Is this the same problem/issue ?

    Thanks !
     
  2. Gregg Loewen

    Gregg Loewen Video Standards Instructor, THX Ltd.
    Insider

    Joined:
    Nov 9, 1999
    Messages:
    6,374
    Likes Received:
    32
    Trophy Points:
    6,610
    Location:
    New England
    Real Name:
    Gregg Loewen
    hi Lew!

    It is most likely a combination of poor focus AND poor convergence.

    Regards

    Gregg
     
  3. LewB

    LewB Screenwriter

    Joined:
    Feb 11, 2002
    Messages:
    1,282
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hey Gregg !

    Calibration time, eh ?
     
  4. Gregg Loewen

    Gregg Loewen Video Standards Instructor, THX Ltd.
    Insider

    Joined:
    Nov 9, 1999
    Messages:
    6,374
    Likes Received:
    32
    Trophy Points:
    6,610
    Location:
    New England
    Real Name:
    Gregg Loewen
    [​IMG]
     

Share This Page