Something to power on everything at the same time?

Discussion in 'Archived Threads 2001-2004' started by JoelM, Jun 8, 2002.

  1. JoelM

    JoelM Stunt Coordinator

    Joined:
    Dec 16, 2001
    Messages:
    208
    Likes Received:
    0
    I'm looking for something that will power on all my stuff when I turn on one thing. Example: If I turn on my Denon2802 my Sampson1000/Parasound855/Parasound2003 will turn on. I really don't mind switching them all on, but from time to time I fell like I'm reddening for a space shuttle launch. [​IMG]
     
  2. rodneyH

    rodneyH Supporting Actor

    Joined:
    May 22, 2001
    Messages:
    844
    Likes Received:
    0
    I have a rotel line conditioner that also acts as a switch to turn everything else on. I can't remember the #, but it only costs under $200.
     
  3. Mark Larson

    Mark Larson Supporting Actor

    Joined:
    Mar 3, 2002
    Messages:
    537
    Likes Received:
    0
     
  4. Patrick vdb

    Patrick vdb Auditioning

    Joined:
    Jun 5, 2002
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    There are indeed line conditioners which also acts as a turn on controller. Rotel has it Monster Cable has Qed has it and I think that there are more manufacturors who has such equipment. Not only will they work as a line conditioner and turn on your equipment they will also turn on and off the equipment in the correct way.

    Best regards

    Patrick
     
  5. Dave N.

    Dave N. Stunt Coordinator

    Joined:
    Mar 12, 1999
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Acurus RP-120 has a high power design,30 amp switch internally,that works well. Cost about $200

    Dave
     
  6. RajeeK

    RajeeK Second Unit

    Joined:
    Apr 17, 1999
    Messages:
    394
    Likes Received:
    0
    I use an X-10 system with my Pronto remote. It is a much cheaper solution (assuming you have a pronto already) and works very well.
    I described the parts you will need earlier. Here is the link, it's at the top of the page.
    http://www.hometheaterforum.com/htfo...=&pagenumber=2
     
  7. Norman L

    Norman L Second Unit

    Joined:
    Feb 19, 2002
    Messages:
    261
    Likes Received:
    0
    I was told SEARS has a power strip, that when one unit is turned on the other units power up. When the one unit is turned off other units power down.

    check it out, I have never seen it.
     
  8. Bill Kane

    Bill Kane Screenwriter

    Joined:
    Feb 5, 2001
    Messages:
    1,359
    Likes Received:
    0
    If I can beat Andrew Pratt to the punch, HERE is his report on the Sears unit on another forum in which he is active.
     
  9. Blake R

    Blake R Stunt Coordinator

    Joined:
    Feb 26, 2002
    Messages:
    77
    Likes Received:
    0
    Buy a programmable remote that allows you to set up power up macros. If you use switchable receptacles(X-10)or power strips they will be of little use with most modern equipment that uses electronic switching. You'll still need your remote or worse yet, you'll still have to walk over and push a button.
     
  10. Jim Prillaman

    Jim Prillaman Stunt Coordinator

    Joined:
    Feb 12, 2002
    Messages:
    102
    Likes Received:
    0
    I'm using a Panamax MAX5100 as power conditioner and to turn on my amps (two high-current outlets for amps) and some other odds and ends (CD player, etc.). It uses the trigger signal from a receiver or pre/pro. I found it online for a little over $200 earlier this year.
     

Share This Page