Simple question for Sony SA-WM40 owners

Discussion in 'Archived Threads 2001-2004' started by Maneesh, Jun 7, 2002.

  1. Maneesh

    Maneesh Stunt Coordinator

    Joined:
    Nov 2, 2001
    Messages:
    76
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I'm driving it with a Kenwwod VR-507 with the receiver LFE out connected to the sub's line in.

    - sub is corner loaded
    - Even though I'm not using speaker level inputs, the sub crossover is set to max (120 Hz) as it makes a difference for this sub. Receiver crossover I believe is 80 or 100hz and is fixed.
    - mains set to small
    - no calibration done yet, no bass boost
    - room size 12 x 14

    What volume setting do you have on your sub?

    For me I have to turn it up to at least 75% for decent HT bass. This is somewhat dissapointing as I was hoping for more punch than this.
     
  2. keir

    keir Stunt Coordinator

    Joined:
    Jan 16, 2002
    Messages:
    182
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    My dial is at 11 o'clock. I calibrated with the radioshack meter and this puts its a few dB hotter than the other channels. I'm also using a kenwood receiver (vr-407) and run the speakers small and have the sub connected to the LFE out. I get decent bass for HT but not earthshaking. I plan to get an SVS by the end of the year.
     
  3. Walt H

    Walt H Stunt Coordinator

    Joined:
    Aug 5, 2000
    Messages:
    209
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
     

Share This Page