RX-V1 low sound levels?

Discussion in 'Archived Threads 2001-2004' started by Kyle Peters, Nov 27, 2002.

  1. Kyle Peters

    Kyle Peters Auditioning

    Joined:
    Sep 26, 2002
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Finally getting around to setting up the RX-V1. I have got a question. It seems this thing doesn't play very loud,,, I probably have to have it set to -45 or -50 decibels on the volume to hear it decent and for music you really need to crank it up. I am using Definitivr Tech speakers all around. Is this typical? Also, on my old Yammie RXV990, the dolby pro logic would run through all the speakers even, I think, when there was no stereo signal. It says in the manual that this unit won't when a mono signal is detected. Is there a work around for that? Other than that I'm enjoying it,,,don't have it all set up yet but working on it.
    Thanks, Kyle
     
  2. Ted Ross

    Ted Ross Second Unit

    Joined:
    Dec 13, 2001
    Messages:
    394
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I have a Z1 & when I listen to music with my Klipsch RB5IIs I listen around -50db & movies around -33db(at this point it is about as loud as my ears can take!)
     
  3. Cliff

    Cliff Stunt Coordinator

    Joined:
    Aug 4, 1998
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Kyle,
    Take a look at this thread for an explanation of volume level settings on the RX-V1 and other recent receivers. It sounds to me like your receiver is working okay.
    Cliff
     

Share This Page