Problem with my Hitachi Bigscreen

Discussion in 'Displays' started by jeffDare, Nov 13, 2004.

  1. jeffDare

    jeffDare Auditioning

    Joined:
    Nov 13, 2004
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I have an older Hitachi Ultravision bigscreen tv. The model is 50UX52B. After the hurricanes, it got a little wet and sat in a mold infested house for about a month or 2. I finally got it out of there, cleaned it up, and brought it to my apartment where I am staying while they demolish and refinish my home.
    So I turned it on last Sunday, BAM - works perfectly! I leave monday morning for travel for work, when I return home, it is acting strangely... Here's what it is doing:

    Every time I turn it on after letting it sit for a while (say overnight), it works perfectly for just a couple minutes, then the bug kicks in. On the very bottom of the screen, it arches up i'd say about and inch and you can see the red and blue double vision (they aren't lined up)... Also from about half way up to 3/4 of the way up, there is a noticable break in the picture that moves between those 2 extremes.

    Anyone have any clues as to what is causing this??? I haven't opened the back yet to look at anything yet.
     
  2. Doug Z

    Doug Z Stunt Coordinator

    Joined:
    Apr 2, 2003
    Messages:
    74
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    This is a wild guess but sounds like there is some moisture condensing on the CRT lens. This won't show up until they get some temp to them, usually after a few minutes, causing a rainbow effect to display on your screen. The other possibility is it was damaged when you moved it. Give Hitachi a call they have great customer service.
     

Share This Page