"Popping" noise when speaker turns on

Discussion in 'Archived Threads 2001-2004' started by Bill Fletcher, Dec 5, 2002.

  1. Bill Fletcher

    Bill Fletcher Stunt Coordinator

    Joined:
    Oct 28, 2000
    Messages:
    71
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I have two Definitive Technology BP2000 speakers with built in powered sub woofers. One of them makes "popping" and "crackling" noises when it first turns on. It's a pretty loud and disconcerting pop. After a couple of seconds it goes away and everything sounds fine.

    Any ideas what might be wrong with the speaker. I did try swapping the left and right speakers to see if it was a receiver problem, but the noise stayed with the same speaker.

    Thanks for your help. Bill
     
  2. RichardH

    RichardH Supporting Actor

    Joined:
    Nov 28, 2000
    Messages:
    742
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    So, one of the speakers does it much worse than the other? That sounds like a problem w/ that speaker. The pop sounds like the amp turning on, kind of like when powered subs come out of standby. But there shouldn't be any "crackling" at all.
    You're not getting any "snaps" are you? [​IMG]
     
  3. Bill Fletcher

    Bill Fletcher Stunt Coordinator

    Joined:
    Oct 28, 2000
    Messages:
    71
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    No the only thing that "snapped" was me when I heard it. It sounds a bit like when the subs come out of standby, or go into standby, but louder. And then it "crackles" or maybe making noise that sounds like static is a better description. Is there a particular electronic part I can check? Anyone have this problem before?

    Thanks. Bill
     

Share This Page