Onkyo 797 remote problem

Discussion in 'Archived Threads 2001-2004' started by JonnyB, Oct 22, 2002.

  1. JonnyB

    JonnyB Extra

    Joined:
    Jan 31, 2002
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hi folks,

    I'm encountering a rather wierd problem with my Onkyo remote within the last week or so (I've had the unit since August. I programmed the remote to control my cable box, cd player, tv, etc.

    For some strange reason, I now need to hit just about all buttons twice before the desired action occurs on the corresponding component. On the first tap, the little red indicator that confirms a signal is sent from the remote *does* light up. But I've got to hit it a second time to change channels, raise the volume, change modes - whatever it is that I want to do.

    Anyone have any idea what this might be?
     
  2. David Nash

    David Nash Agent

    Joined:
    May 24, 2002
    Messages:
    39
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Location:
    Louisville, KY
    Real Name:
    David
    I know this may sound simple, but try replacing the batteries. All of my mode buttons would light up on my 797 remote when I tried to change the volume or channel. I also had to push them more than once. I changed the batteries right away and it was good as new.
    Good Luck,
    David
     
  3. Rui

    Rui Auditioning

    Joined:
    May 16, 2001
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    That´s it. Just change the batteries. It seems that onkyo remotes are sold with almost used batteries.
    Rui
     
  4. JonnyB

    JonnyB Extra

    Joined:
    Jan 31, 2002
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Thanks guys, the batteries were the problem. I just can't believe they lasted only 2 months [​IMG]
    Well, now I know what to ask for for the holidays - lots of batteries!
    jb
     

Share This Page