1. Sign-up to become a member, and most of the ads you see will disappear. It only takes 30 seconds to sign up, so join the discussion today!
    Dismiss Notice

Millenium owners--What am I doing wrong?

Discussion in 'Archived Threads 2001-2004' started by Tomoko Noguchi, Oct 6, 2001.

  1. Tomoko Noguchi

    Tomoko Noguchi Second Unit

    Joined:
    Nov 23, 2000
    Messages:
    459
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I have my coaxial cable from my Sony 9000ES digital output going into my digital coaxial input on the Millenium. My six preamp pre-out outputs go via RCA cable into the six Millenium inputs. The six Millenium outputs go out to my power amplifier and subwoofer via RCA cable. My dvd player is set for DTS out. All I am getting is a click, click, click sound and the light from the DTS lock blinking on and off.
    Please help me on this. I ordered it thinking I could get DTS. Now I am thinking I have a lemon.
    [Edited last by Tomoko Noguchi on October 06, 2001 at 12:16 AM]
    [Edited last by Tomoko Noguchi on October 06, 2001 at 12:21 AM]
     
  2. SteveRS

    SteveRS Stunt Coordinator

    Joined:
    Apr 8, 1999
    Messages:
    149
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    When I had a Millennium 2.4.6 hooked up, this is how I did it.
    DVD digital out-->Millennium digital in
    Millennium 6 channel outs->>Preamp 6 channel ins
     
  3. Tomoko Noguchi

    Tomoko Noguchi Second Unit

    Joined:
    Nov 23, 2000
    Messages:
    459
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Thanks Steve, but according to the manual, I have hooked everything up correctly according to my system and it just isn`t coming on. Any other thoughts?
    Also, I tried it the way you suggested and it still was doing the same click, click, click.
    [Edited last by Tomoko Noguchi on October 06, 2001 at 01:26 AM]
     
  4. SteveRS

    SteveRS Stunt Coordinator

    Joined:
    Apr 8, 1999
    Messages:
    149
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Tomoko, yes it does sound like a defective Millenium. The clicking could be the unit going into protection mode if there is a short circuit.
    You have probably tried unplugging to reset the unit.
    Bummer, the Millennium is a nice piece of gear.
     
  5. PomingF

    PomingF Second Unit

    Joined:
    Mar 4, 2000
    Messages:
    343
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Have you try setting your Sony to PCM out? Also do you get the Milly to bypass the signal if you play a DD DVD? Sounds like the Milly is trying to lock in on DTS signals when the relay clicks & the DTS light goes on. I've had my Milly for three years & never had any problem with it. Check the settings on the toggle switch on the back as well.
    PF
     
  6. Tomoko Noguchi

    Tomoko Noguchi Second Unit

    Joined:
    Nov 23, 2000
    Messages:
    459
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Poming,
    Should the toggle switches all be up? I thought so so I put them all in the up position. I also put the Sony in every out position, including PCM out. Still having problems. Will try again however.
     
  7. PomingF

    PomingF Second Unit

    Joined:
    Mar 4, 2000
    Messages:
    343
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Yup, my set-up has all the switches up but yours may vary. Best is to check your manual. Any problem playing DD movies? Have you tried the 'manual', 'auto' switch on the front? Finally how old is your Milly for the very early version of it has problem and needs an eprom upgrade. I believe the info is on their site http://www.5point1.com
    PF
     
  8. Philip Hamm

    Philip Hamm Lead Actor

    Joined:
    Jan 23, 1999
    Messages:
    6,873
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    The "Auto/manual" mode should be on "Manual". This may be the cause of your problem. In your situation you'll have to use the volume control on the Millenium to control the volume of DTS material. If your receiver has a 5.1 in then that is a better way to go.
    ------------------
    Philip Hamm
    AIM: PhilBiker
     
  9. EricK

    EricK Second Unit

    Joined:
    Jan 22, 1999
    Messages:
    287
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    110
    Real Name:
    Eric
    Methinks you might need the update chip from Millenium.
    If the unit clicks onto the DTS stream and then loses it a second later, it sounds like you havea unit with the older chipset version, which was designed before DVD. (Long story on that)
    I would call over there to Millenium and request a new updated chip. They will probably send you a set for free!
    Eric.
    ------------------
    Long Island HTF Local Meets---interested? Email me!!!
    If you have AOL or AIM and you see me online...feel free to buzz me!! EDKalet6
     
  10. PomingF

    PomingF Second Unit

    Joined:
    Mar 4, 2000
    Messages:
    343
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    According to their website those manufactured before 4/98 will need the eprom upgrade at $20 + shipping.
    Good luck.
    PF
     
  11. Tomoko Noguchi

    Tomoko Noguchi Second Unit

    Joined:
    Nov 23, 2000
    Messages:
    459
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I figured it out!!! After giving up on this thing for a week, I found the added paper they gave us with the test disc. I hooked it up like before and noticed that when I played it the dts lights were locking for a few seconds. This gave me an idea. Because I live in Japan, I had the Millenium hooked up to the 100 volt line. I had a transformer that put the voltage at 110/120 so I hooked it up and it worked!! I must say that it is the first time I have ever had a problem like this. All of my electronics work even though some are US (my Sony 9000ES for example) in 100 volt Japan.
    Thank you everyone for your ideas. The Millenium works really nice. Tonight I listed to the Eagles concert. Just great!
     
  12. Philip Hamm

    Philip Hamm Lead Actor

    Joined:
    Jan 23, 1999
    Messages:
    6,873
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
     
  13. Ted Lee

    Ted Lee Lead Actor

    Joined:
    May 8, 2001
    Messages:
    8,390
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    what's a millenium? can someone post a link to whatever this is? i'm just curious...
    tia
    ------------------
    You step in the stream,
    But the water has moved on.
    This page is not here.
     
  14. Philip Hamm

    Philip Hamm Lead Actor

    Joined:
    Jan 23, 1999
    Messages:
    6,873
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    It is a dts decoder. www.5point1.com has information on this very nice piece.
    ------------------
    Philip Hamm
    AIM: PhilBiker
     

Share This Page