Marantz AV-900 Problem?

Discussion in 'Archived Threads 2001-2004' started by Dave Koch, Jun 7, 2002.

  1. Dave Koch

    Dave Koch Stunt Coordinator

    Joined:
    May 13, 1999
    Messages:
    148
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hi:

    IU just picked up an AV-9000, and I THINK I am having a problem. Was hoping those who have had this pre-amp for a while might comment!

    Seems that I loose ALL programing (DVD=>DIG2 IN, all tuner presets) when I power off with the power button. They do NOT dissaprear whn I just put it in standby.

    Am I missing something- like does it need batteries somewhere to keep memory, or do I need to do something special to lock those into memory... or do I have a problem?

    Thanks!

    Dave
     
  2. Robert Ma

    Robert Ma Second Unit

    Joined:
    Jun 18, 2001
    Messages:
    368
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Its working as designed. My SR-19 is the same way. Pressing the power button is the same as unplugging it and there is no battery backup. The settings should stay for a little while.

    Use stand by
     
  3. Dave Koch

    Dave Koch Stunt Coordinator

    Joined:
    May 13, 1999
    Messages:
    148
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Robert:
    That kinda sucks![​IMG] So you spend all that time setting it up, and it looses it that quick. Hope there is never a power outage.
    Thanks for letting me know.
     
  4. Kevin C Brown

    Kevin C Brown Producer

    Joined:
    Aug 3, 2000
    Messages:
    5,712
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    That sucks. Means you can't use a line conditioner with sequential powering on of components.
     
  5. Michael Mohrmann

    Michael Mohrmann Screenwriter

    Joined:
    Dec 30, 2001
    Messages:
    1,394
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Dave,

    How quickly did you remove the power from the AV-9000 after making your settings? According to the User's Manual on page 34, the AV-9000 needs to be powered on or in standby mode for at least 8 hours before the settings are saved into memory. Once that is done, the memory settings will be saved up to a week should you lose power or need to unplug the AV-9000 (or if by accident).

    IMO, powering on from standby would appear to be less of a strain on any audio/video component.

    Michael
     
  6. Dave Koch

    Dave Koch Stunt Coordinator

    Joined:
    May 13, 1999
    Messages:
    148
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Michael:
    Sorry it took me a while to get back. I re-programmed it last night, and powered it down this morning. Seems to have kept the programming. Thanks for pointing that out in the manual... I totally missed that!
    I guess I was just a bit over eager... that, and my wife does not like remotes and turns things off at the source (anyone else got that problem?) [​IMG]
    Things are mellowing out, and she is starting to like this remote, so that is good.
    I THOUGHT that something as advanced as this would be pretty remiss NOT to remember things!
    Thanks for the help!
     

Share This Page