Intermittent problems

Discussion in 'Archived Threads 2001-2004' started by Todd Lambert, Jul 31, 2001.

  1. Todd Lambert

    Todd Lambert Auditioning

    Joined:
    Feb 17, 2000
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Hello My Children,
    I have a Denon AVR-5600 only about a year old. Anyway, the receiver turns on and when it clicks on to the "A" speakers no sound. Now if I turn it on and off a couple of times it will go on, but why have then? So what do you think? Blown fuse maybe something I can fix? It's not a cheap receiver so I'm a little hesitant of cracking the case. - Todd L.
    ------------------
     
  2. Wayne A. Pflughaupt

    Joined:
    Aug 5, 1999
    Messages:
    6,123
    Likes Received:
    40
    Trophy Points:
    6,610
    Location:
    Katy, TX
    Real Name:
    Wayne
    Todd,
    First, welcome to the Forum!
    Have you recently made any changes with the speakers, like move them, replace them, or change speaker wire? It sounds like a short in the speaker wires.
    Verify all connections at the receiver and each speaker, especially is you do not use banana plugs or spade lugs. A single stray strand making a connection to the other wire is enough the activate the receiver’s protection circuits.
    Regards,
    Wayne A. Pflughaupt
     
  3. Todd Lambert

    Todd Lambert Auditioning

    Joined:
    Feb 17, 2000
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Thanks for the welcome. I know it isn't the speaker wire I've checked it already. I think it may have to do with the switch that sends the power to the speakers. I was just hoping someone has had similar probs. -Todd
     

Share This Page