InterActual Player

Discussion in 'DVD' started by Diallo B, Oct 7, 2003.

  1. Diallo B

    Diallo B Screenwriter

    Joined:
    Dec 18, 2002
    Messages:
    1,076
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Does anyone here use interactual player? If you do, could you please explain the benefit. If you don't, could you please explain why not.

    It keeps coming up with certain dvd's and I really don't want to install it since I have other dvd software already.

    By the way, I did a search on the subject and did not come up with anything. And I started to put it in the computer section but I wasn't sure where the best fit was so I put it here.

    djb
     
  2. Tony_Ramos

    Tony_Ramos Second Unit

    Joined:
    Sep 13, 2003
    Messages:
    496
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Interactual sometimes has extra content that it downloads off the web that can only be accessed through the Interactual Player. That's about it. Other than that, the interface is not good and it's a really slow, clunky player that takes up a lot of resources and does not have good quality video or audio. in fact it has zero audio or video options like interlace mode or surround mode.

    If you are tired of pressing "Cancel" everytime it pops up (on Warner and New Line DVD's all the time), I suggest you install it then go into the player and under options or configuration, you can tell it that you want another player to be your default, like WinDVD, by pressing "browse" adn then selecting the executable from the right folder. Another thing you could do is go to your autostart settings under the properties for your DVD drive and picking the right player. Interactual will still come up but at least your other player will too.
     
  3. Mick B

    Mick B Stunt Coordinator

    Joined:
    Feb 29, 2000
    Messages:
    53
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Do not install this program if you ever plan on burning backups of your dvds. The movie studios put some crap in interactual to inhibit the burn engines of some of the burning programs out there. dvdxcopy for one will not work if interactual has been installed.

    mick
     
  4. Dave F

    Dave F Cinematographer

    Joined:
    May 15, 1999
    Messages:
    2,885
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
     
  5. Chris

    Chris Lead Actor

    Joined:
    Jul 4, 1997
    Messages:
    6,788
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    It won't use the hardware acceleration of almost any video card.

    If you have an ATI Radeon 9500/9600/9700/9800, it will significantly impair performance and lower color quality

    It incorrectly dithers content.

    It installs it's own MPEG translation engine which can fubar you if you have an ATI All-In-Wonder card or if you use InterVideo WinDVR (this problem does not seem to impact ShowShifter, etc.)

    Hey, shouldn't this be in a different forum?
     
  6. Diallo B

    Diallo B Screenwriter

    Joined:
    Dec 18, 2002
    Messages:
    1,076
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Fellas,

    Thanks for the replies. I had not intended on installing it but thanks for the verification.

     
  7. Chris Brunner

    Chris Brunner Second Unit

    Joined:
    May 9, 1999
    Messages:
    440
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
     
  8. RossH

    RossH Stunt Coordinator

    Joined:
    Mar 22, 2002
    Messages:
    91
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    10
    Location:
    Canada
    Real Name:
    Ross Hudgins
    Yeah, I'll never understand how that piece of crap was able to get included on so many DVDs...anyone who uses it knows the truth! Plus it's Windows-only...

    I like the checkbox in the options that asks if you wouldn't mind having it report your viewing habits, titles, etc. Yuck. Although I'm surprised it asks first...

    Nope, that's just bad bad software.
     
  9. Mick B

    Mick B Stunt Coordinator

    Joined:
    Feb 29, 2000
    Messages:
    53
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Chris, that's not the worst of it. You may have to reformat your hard drive and reinstall os then install dvdxcopy first. Interactual may leave files even tho you uninstalled it. Yikes!

    Mick
     

Share This Page