Help with hometheater setup

Discussion in 'AV Receivers' started by David?P, Mar 23, 2004.

  1. David?P

    David?P Agent

    Joined:
    Mar 16, 2004
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    as you probably know, im a newb at home theater. i just got my denon 3803 and kef speakers.

    now the problem i am having is, then i plug in the interconnects and optical for my dvd player all i get is a buzzing sound. when i take out the interconnects everything sounds fine.

    also, when i am playing a fm station, it sounds like utterly shit.

    fyi..i only have my center channel and 2 front speakers hook up
     
  2. NoahD

    NoahD Auditioning

    Joined:
    Mar 15, 2004
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    David-

    You need to give more information. What are the in's and out's your're connecting to? What are your settings? How are you receiving FM? Did you attach an antenna? You're colorful language doesn't actually describe the problem.
     
  3. David?P

    David?P Agent

    Joined:
    Mar 16, 2004
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    ok... here is my set up.

    Denon 3803
    Kef Q1s for front
    Kef Q1s rear (not installed yet)
    Kef Qc9 center
    Kef psw2150 sub.

    right now the only audio/video component plugged in to the reciever is a dvd player. i have it plugged in to the component in to the reciver, and component out from reciever to tv. i have the optical cable plugged in, as well as the red/white audio.

    when i unplug the red/white from the either the reciever or dvd player it goes away.


    as for the fm, yes i attatched an atenna. my fm source sounds just like my dvd/cd


    also, i just plugged in my audio for my ps2 and same thing, buzzing
     
  4. David?P

    David?P Agent

    Joined:
    Mar 16, 2004
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    ok, i just noticed something else as well. when i plug keep the audio plugged in, but unplug any of the video signals the buzzing stops.
     
  5. Nathan Stohler

    Nathan Stohler Second Unit

    Joined:
    Jan 17, 2004
    Messages:
    329
    Likes Received:
    0
    Are you getting video on your TV? Maybe you have your component cables plugged in incorrectly or (not to insult your intelligence) maybe even plugged into an audio input?
     
  6. David?P

    David?P Agent

    Joined:
    Mar 16, 2004
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    yes i am getting video on my tv through the reciver
     
  7. David?P

    David?P Agent

    Joined:
    Mar 16, 2004
    Messages:
    33
    Likes Received:
    0
    ok, i got my buzzing to stop.

    it was due to the connection between the sub and reciver. but the system still sounds muddy
     

Share This Page