HELP! ScreenPlay 4800 + Unusual Loud Noise

Discussion in 'Displays' started by mckenzig, Jan 5, 2005.

  1. mckenzig

    mckenzig Extra

    Joined:
    Oct 13, 2003
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    My one-year-old SP4800 has recently begun emitting a very loud noise when you switch it on. This noise comes and goes, but sometimes it won't stop and you can barely hear a movie over it. I'm in Canada and no longer have a warranty, so I was wondering if anyone else has experienced this and if they know how to fix it. Maybe something just needs a little bit of WD40. Any ideas?
     
  2. Ed B

    Ed B Stunt Coordinator

    Joined:
    Dec 26, 1999
    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    If your going to work on the fan I would replace it rather than trying to lube it. There is a chance that some of the oil may get out of the fan and hit something important.

    Do some more research into this before opening the unit. Try to find others with the same model and see if they've done anything with theirs.

    Ed
     
  3. Brian Gi

    Brian Gi Stunt Coordinator

    Joined:
    Feb 20, 2003
    Messages:
    122
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Might be the color wheel gringing that is becoming increasingly common with X-1/SP4800. Does it whine like a B-52 warming up on the ramp? I thought the warranty was a minimum 2 years?
     
  4. mckenzig

    mckenzig Extra

    Joined:
    Oct 13, 2003
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    It definitely does whine like a B52. Unfortunately, this noise sometimes never quits.
     
  5. Brian Gi

    Brian Gi Stunt Coordinator

    Joined:
    Feb 20, 2003
    Messages:
    122
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    My friends X-1 did the same thing, it still worked but the whining was constant and unbearable. Infocus fixed it in 2 weeks.
     
  6. josh.payne

    josh.payne Auditioning

    Joined:
    Mar 13, 2005
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I just bought 3 4800's at a surplus store. One of them had a bad whine. I thought it was the fan but it turns out is was the color wheel.
     

Share This Page