Gamecube Freezing?

Discussion in 'Archived Threads 2001-2004' started by DeathStar1, Dec 30, 2002.

  1. DeathStar1

    DeathStar1 Producer

    Joined:
    Dec 28, 2001
    Messages:
    3,267
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Anyone else experience this? I've had the system since release date, and so far Batman: Vengance, is the only game that's starting to freeze up on me, and it's getting VERY annoying...

    Anyone else have this problem?
     
  2. Morgan Jolley

    Morgan Jolley Lead Actor

    Joined:
    Oct 16, 2000
    Messages:
    8,829
    Likes Received:
    123
    Trophy Points:
    9,110
    It's a software problem, not a hardware thing. Batman was released buggy, I guess.
     
  3. pitchman

    pitchman Screenwriter

    Joined:
    Aug 11, 1998
    Messages:
    1,849
    Likes Received:
    19
    Trophy Points:
    610
    Location:
    Columbia, MO
    Real Name:
    Gary
    Never played the Batman game, but there seems to be a fairly widespread Metroid Prime bug that causes many games to lock-up while on the elevator in Chozo Ruins. (It happened to me, twice.) So, it's more likely the fault of the software and not your GameCube.
     
  4. Jeffrey D Smith

    Jeffrey D Smith Stunt Coordinator

    Joined:
    Feb 19, 2002
    Messages:
    98
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I read about that metroid bug, and I've tried to duplicate it at least 30 times, but still no freeze.

    I didn't pick up my personal copy untill recently, perhaps there are two versions of the game??? doubtful I know, but it doesn't add up.
     
  5. pitchman

    pitchman Screenwriter

    Joined:
    Aug 11, 1998
    Messages:
    1,849
    Likes Received:
    19
    Trophy Points:
    610
    Location:
    Columbia, MO
    Real Name:
    Gary
    Jeffrey, it happened to me twice. I was using a 3rd party memory card and thought that might be the culprit, so I replaced it with a Nintendo 251. All was well for a few days and then it happened again. Perhaps there are bad pressings of the game out there or maybe it is a programming issue. Either way, I don't think it's a hardware problem.
     
  6. Rob_Pierce

    Rob_Pierce Second Unit

    Joined:
    Apr 24, 2002
    Messages:
    297
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    My copy of Metroid froze, too, but not in the same spot. I was in one of the tunnels (I don't remember which one) in the morph ball when it happened, but it's only happened one time.
     
  7. Rob Lutter

    Rob Lutter Producer

    Joined:
    Nov 3, 2000
    Messages:
    4,523
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Happened to me too... I had to do it 3 times to get it past that spot.
     

Share This Page