Does the HD-A1 support DVD-A?

Discussion in 'Playback Devices' started by Philip_T, Sep 12, 2006.

  1. Philip_T

    Philip_T Supporting Actor

    Joined:
    Jun 28, 2002
    Messages:
    876
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I've searched, but can't find the answer. If I get this player, I would like to make room for it by clearing out a componant, but that would mean getting rid of my Denon DVD-1600 which does my DVD-A playback.

    Regards,
    Phil
     
  2. Paul Borges

    Paul Borges Stunt Coordinator

    Joined:
    Mar 8, 2005
    Messages:
    141
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    No
     
  3. Philip_T

    Philip_T Supporting Actor

    Joined:
    Jun 28, 2002
    Messages:
    876
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Thanks Paul.
     
  4. philipk

    philipk Auditioning

    Joined:
    Sep 8, 2006
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Are you refering to DVD-Audio?

    If so, the HD-A1 does NOT support it. It will play it back in Dolby Digital.

    My Denon receiver only has one set of six inputs. Thus, I lost DVD-Audio.

    Philip
     
  5. Dave Moritz

    Dave Moritz Producer
    Supporter

    Joined:
    Jul 7, 2001
    Messages:
    5,950
    Likes Received:
    619
    Trophy Points:
    9,110
    Location:
    California
    Real Name:
    Dave Moritz
    I am stuck in the same boat as well. My Yamaha RX-V995 only has one 5.1 input so I had to give up using my Denon DVD-2200 for SACD and DVD-A. Well actually I can listen to 2 channel SACD with my Sony DVP-S9000 ES as a cd / sacd player, even though its a dvd player as well.

    I was alittle disapointed that the HD-A1 did not support DVD-A but I will live with it. Especially since the price was good and it does such a great job at upscaling SD-DVD and playing HD discs.
     
  6. Dave>h

    Dave>h Second Unit

    Joined:
    May 1, 2004
    Messages:
    380
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    110
    I am a bit disappointed about this too, for the same reasons as mentioned, only 1 5.1 analog input into my amp.

    Does anyone know if this is a chipset issue or a firmware issue?

    Reason I ask, maybe it is possible to include DVD-a support via a firmware upgrade in a future firmware update?

    I do not know if that is technically feasible although given the decline (possibly exstinction) of the format, I can't seeing it being a cost to anyone to include in an update.

    If it is possible to add DVD-a support via a firmware update, maybe we should start a petition to Toshiba.

    Dave
     

Share This Page