Digital Cable

Chris Huber

Second Unit
Joined
Jan 2, 2003
Messages
416
We just got Digital cable with teh single box. It has optical out in the back. It's only hooked up with RCA L & R right now.

When I turn on HD HBO, the sound is in Pro-Logic II. When I hook in optical out, it's still on ProLogic II, but sayd Digital on teh reciever instead of analog.

So, I guess only Pro-Logic II comes through on Digital Cable?
 

Chris Huber

Second Unit
Joined
Jan 2, 2003
Messages
416
We just got Digital cable with teh single box. It has optical out in the back. It's only hooked up with RCA L & R right now.

When I turn on HD HBO, the sound is in Pro-Logic II. When I hook in optical out, it's still on ProLogic II, but sayd Digital on teh reciever instead of analog.

So, I guess only Pro-Logic II comes through on Digital Cable?
 

Michael Reuben

Senior HTF Member
Joined
Feb 12, 1998
Messages
21,763
Real Name
Michael Reuben

It depends on your cable provider. Even then, not everything is broadcast in DD 5.1. Much of HBO's HD content is DD 2.0, which your receiver is apparently set to decode in ProLogic 2.

Try HBO-HD tonight (Sunday, 6/20) during Six Feet Under (either 8pm or 9pm, depending on your location). The current season is broadcast in DD 5.1. If you don't get 5.1 during that broadcast, then your cable provider isn't sending it.

M.
 

Michael Reuben

Senior HTF Member
Joined
Feb 12, 1998
Messages
21,763
Real Name
Michael Reuben

It depends on your cable provider. Even then, not everything is broadcast in DD 5.1. Much of HBO's HD content is DD 2.0, which your receiver is apparently set to decode in ProLogic 2.

Try HBO-HD tonight (Sunday, 6/20) during Six Feet Under (either 8pm or 9pm, depending on your location). The current season is broadcast in DD 5.1. If you don't get 5.1 during that broadcast, then your cable provider isn't sending it.

M.
 

Chris Huber

Second Unit
Joined
Jan 2, 2003
Messages
416
Is On Demand Six Feet Under in DD 5.1? Cause I have it hooked up now and it comes through as ProLogicII.
 

Chris Huber

Second Unit
Joined
Jan 2, 2003
Messages
416
Is On Demand Six Feet Under in DD 5.1? Cause I have it hooked up now and it comes through as ProLogicII.
 

Chris Huber

Second Unit
Joined
Jan 2, 2003
Messages
416
It is not DD 5.1 in On Demand. However, I do get DD 5.1 with Insight cable. Just found out on HDNET
 

Chris Huber

Second Unit
Joined
Jan 2, 2003
Messages
416
It is not DD 5.1 in On Demand. However, I do get DD 5.1 with Insight cable. Just found out on HDNET
 

Forum Sponsors

Forum statistics

Threads
345,488
Messages
4,743,326
Members
141,463
Latest member
Anton Space