CDRW controller doesn't always boot up

Discussion in 'Archived Threads 2001-2004' started by jeff peterson, Jul 9, 2002.

  1. jeff peterson

    jeff peterson Supporting Actor

    Joined:
    Nov 29, 1998
    Messages:
    675
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Running a TDK VeloCD under Win '98, Pentium II 350 Mhz with 256MB RAM. Sometimes when I boot up and check the system settings for hardware devices, the secondary hard driver controller has the yellow exclamation mark. This is where I have the TDK set as a master.

    Two things, my previous CDROM drive (creative labs) never had this problem. Also, if I keep opening and closing the TDK's drawer during the boot up, it's always fine.

    Any thoughts?
     
  2. Paul_Fisher

    Paul_Fisher Screenwriter

    Joined:
    Dec 27, 2001
    Messages:
    1,219
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Do you have the TDK on the secondary IDE port? If you are only using the TDK drive it should be connected to the IDE 1 port. If you want you can uninstall the TDK and remove the drivers using the device manager and then try reinstalling it.
     
  3. jeff peterson

    jeff peterson Supporting Actor

    Joined:
    Nov 29, 1998
    Messages:
    675
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    My hard drive is on (what is called) the primary IDE controller as a master. My TDK is on the secondary IDE controller as a master. I'm thinking it MUST be the drivers since I never had the problem before and I don't with the primary controller.
     
  4. Paul_Fisher

    Paul_Fisher Screenwriter

    Joined:
    Dec 27, 2001
    Messages:
    1,219
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    I would have to agree with you, see if your CD-RW has updated drivers.
     

Share This Page