Can you hook up a Phono to TX-SR600

Discussion in 'AV Receivers' started by john marine, Dec 8, 2003.

  1. john marine

    john marine Auditioning

    Joined:
    Dec 4, 2003
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Okay....I didn't think this one out.

    I now have a nice space to hook-up my old turntable and show my son what a record is, but I have a Onyko TX-SR600, and it doesn't have a Phono input...can I just plug the turntable into the CD input?..or am I at a dead-end here untill I upgrade...? Any thoughts/direction on resolving would be welcome. Thanks!

    ---John
     
  2. Heath_E

    Heath_E Stunt Coordinator

    Joined:
    Mar 27, 2001
    Messages:
    157
    Likes Received:
    0
    You can't just plug into one of the other inputs, the turntable outputs at a very low level. You could buy an external phono stage.
     
  3. John Garcia

    John Garcia Executive Producer

    Joined:
    Jun 24, 1999
    Messages:
    11,571
    Likes Received:
    24
    Location:
    NorCal
    Real Name:
    John
    Do a search on "phono preamp" or possibly just "phono" for recommendations. This is farily common these days.
     
  4. john marine

    john marine Auditioning

    Joined:
    Dec 4, 2003
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Thanks...once I get the phono pre-amp, can I just plug it any open "port" on the receiver....I don't use my CD player on this setup, so I was thinking of routing it through there....?

    ---John
     
  5. Bill Will

    Bill Will Screenwriter

    Joined:
    Dec 26, 2001
    Messages:
    1,282
    Likes Received:
    0
    John, YES. The turntable hooks up to the pre-amp & then the pre-amp hooks up to ANY Analog Audio Input that you want to plug it into on the receiver.
     

Share This Page