What's new

Blown Speaker? (1 Viewer)

Bryce_H

Stunt Coordinator
Joined
Oct 20, 2004
Messages
120
Morning everyone. I am trying to determine what may be happening in my home theater. A couple months ago a got "screeching" through my speakers. It happened again tonight on Rogue One. It usually happens during a loud scene. I'm not sure if this is clipping or something else. I have run this set-up for some time with no issues. It was in our old house for ~5 years in our old house and over a year in our new house before this issue manifested itself.

My setup is:

Denon 4310CI
Def Tech BP2002 L/R Mains
Def Tech CRL 2002 Center
Def Tech BPX Surrounds
LG BD370 BluRay Player

A couple additional points:
  • All speakers connected through 12ga speaker wire with banana plugs
  • HDMI from BluRay to Receiver
  • I have checked all connections, all tight
  • I ensured there were not stray speaker wire strands
  • The speakers are almost 20 years old (I bought them new WAY back in the day)
  • The subs in the Def Techs are not hooked up as they stopped working ;)
  • I have a an Energy S12.3 Sub hooked up for the low end
Any thoughts or ideas are appreciated.

Thank you.
 

Prince

Auditioning
Joined
Apr 30, 2017
Messages
5
Real Name
Diego Montero
Morning everyone. I am trying to determine what may be happening in my home theater. A couple months ago a got "screeching" through my speakers. It happened again tonight on Rogue One. It usually happens during a loud scene. I'm not sure if this is clipping or something else. I have run this set-up for some time with no issues. It was in our old house for ~5 years in our old house and over a year in our new house before this issue manifested itself.

My setup is:

Denon 4310CI
Def Tech BP2002 L/R Mains
Def Tech CRL 2002 Center
Def Tech BPX Surrounds
LG BD370 BluRay Player

A couple additional points:
  • All speakers connected through 12ga speaker wire with banana plugs
  • HDMI from BluRay to Receiver
  • I have checked all connections, all tight
  • I ensured there were not stray speaker wire strands
  • The speakers are almost 20 years old (I bought them new WAY back in the day)
  • The subs in the Def Techs are not hooked up as they stopped working ;)
  • I have a an Energy S12.3 Sub hooked up for the low end
Any thoughts or ideas are appreciated.

Thank you.
Well sounds like a hard one to pinpoint. Only thing that comes to mind is the fact that the speakers are so old. Maybe they just wore out. Another thing is the receiver. Are all channels working properly. Have you done a sound test. Do you have your speakers set to big? Maybe your running them full range and they can't take it. Just a few things for thought.
 

Users who are viewing this thread

Forum Sponsors

Forum statistics

Threads
350,715
Messages
4,928,061
Members
142,897
Latest member
Herman_tj
Recent bookmarks
0
Top