AVIA replacement

Discussion in 'Displays' started by Brad Russell, Oct 17, 2005.

  1. Brad Russell

    Brad Russell Stunt Coordinator

    Joined:
    Aug 13, 2003
    Messages:
    137
    Likes Received:
    0
    It looks like my disk has gone missing. Should I just get another or is there something better out there now?

    Thanks!

    Brad
     
  2. Mark Techer

    Mark Techer Agent

    Joined:
    Sep 21, 2005
    Messages:
    48
    Likes Received:
    0
    Try Digtal Video Essentials...

    Mark
     
  3. Brad Russell

    Brad Russell Stunt Coordinator

    Joined:
    Aug 13, 2003
    Messages:
    137
    Likes Received:
    0
    Thanks!
     
  4. ChrisWiggles

    ChrisWiggles Producer

    Joined:
    Aug 19, 2002
    Messages:
    4,791
    Likes Received:
    1
    DVE isn't better, it's just a different disc. You can run a search here, but I find Avia's user interface much more friendly. Both are equally useful for basic calibration.
     
  5. Dave H

    Dave H Producer

    Joined:
    Aug 13, 2000
    Messages:
    5,540
    Likes Received:
    177
    I agree with Chris; I find Avia's user interface very pleasant to use; I can't say the same for DVE.
     
  6. Kevin C Brown

    Kevin C Brown Producer

    Joined:
    Aug 3, 2000
    Messages:
    5,712
    Likes Received:
    0
    And ... there is a problem with how the LFE channel is encoded on DVE. 10 dB too low (or too loud).
     
  7. Mark Techer

    Mark Techer Agent

    Joined:
    Sep 21, 2005
    Messages:
    48
    Likes Received:
    0
    The Surrounds are too low as well...

    Mark
     
  8. Brad Russell

    Brad Russell Stunt Coordinator

    Joined:
    Aug 13, 2003
    Messages:
    137
    Likes Received:
    0
    Thanks!

    Brad
     

Share This Page