Any receivers out there with custom input naming

Discussion in 'AV Receivers' started by Kevin T, Oct 23, 2004.

  1. Kevin T

    Kevin T Screenwriter

    Joined:
    Jul 12, 2001
    Messages:
    1,402
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    i have a denon 3805 and it's fabulous. however, i only wish that it had custom input naming. i have buttons for xbox, jubebox, sacd, and so forth on my remote, but when i press xbox, the receiver naturally says "vdp" (which is where the xbox is connected). while i feel it's a shame to ditch the denon for missing such a minor feature, i would be willing to do it if i could fine a comparable receiver with custom input naming. anybody have any ideas? thanks.

    kevin t
     
  2. Matt_Smi

    Matt_Smi Second Unit

    Joined:
    Apr 11, 2004
    Messages:
    327
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    My cheap $300 Sony does that, so there are receivers that do it. I have re-named the AUX input to computer and the TV/SAT input to TV/PS2. I am not sure of a receiver that is comparable to the 3805 that does it but I would not recommend ditching such a nice receiver for such a small feature that really does not matter.
     
  3. Eddie Horton

    Eddie Horton Stunt Coordinator

    Joined:
    May 23, 2004
    Messages:
    237
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    My Yamaha HTR-5790 does it.
     
  4. Steve Schaffer

    Steve Schaffer Producer

    Joined:
    Apr 15, 1999
    Messages:
    3,756
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    Most higher end Pioneers have that feature.
     
  5. Jon W.

    Jon W. Stunt Coordinator

    Joined:
    Jul 31, 2004
    Messages:
    121
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I think most of the Onkyos do it also. I feel your pain. I just upgraded to a Denon 3805 from an Onkyo 777. The Onkyo had a lot of neat features like that. I like the Denon but I almost wish I had went with a new Onkyo 901. Really I wish I could afford a B&K 507. [​IMG]
     
  6. Scott R. Scherr

    Scott R. Scherr Stunt Coordinator

    Joined:
    May 18, 1999
    Messages:
    73
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Rotel 1056 and 1067 do that.

    Scott
     
  7. TonyWright

    TonyWright Second Unit

    Joined:
    Jan 25, 2004
    Messages:
    272
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    My H/K AVR630 does that. My only trouble is having to remember which button on the remote selects the input. [​IMG]

    Minor issue at best...


    Tony
     
  8. JohnSmith

    JohnSmith Supporting Actor

    Joined:
    Apr 8, 2003
    Messages:
    554
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    If you buy a learning universal remote, just learn and rename the buttons on the LCD screen. That way you can easily adjust inputs by what you've actually got, instead of remembering VCR=Xbox, Tape=This, TV=Wotsit etc.

    That's if you don't use the front buttons (which you don't if you have macros for each activity page anyway)

    Cheaper than buying a new AV amp just for this feature. My av pre-amp does allow custom naming, but it wouldn't bother me if I didn't (as I have used renamed ability on the remote-changed VDISC input nameto LAPTOP on the LCD remote instead)
     
  9. Yung

    Yung Stunt Coordinator

    Joined:
    Jun 12, 2004
    Messages:
    224
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    The Pioneer Elite VSX-54TX and higher have the function rename feature.
     
  10. Randy C Sr

    Randy C Sr Stunt Coordinator

    Joined:
    Oct 3, 2004
    Messages:
    51
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I have a B&K Ref 50 and it will let you rename the Inputs with a limited number of characters.
     
  11. Kevin T

    Kevin T Screenwriter

    Joined:
    Jul 12, 2001
    Messages:
    1,402
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    i'm pretty sure the ref 50 is a preamp. i'm talking about receivers only. i have a home theater master mx-500 but it doesn't really allow me to change the names on the main screen. i know it's a pissy little quirk. i'll just have to wait it out and see if i get over it.

    kevin t
     
  12. Randy C Sr

    Randy C Sr Stunt Coordinator

    Joined:
    Oct 3, 2004
    Messages:
    51
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    The B&K AVR507 is a 7.1 Receiver

    Checkout the bkcomp website. The forum will not let me post a link yet.
     
  13. Kernel X

    Kernel X Extra

    Joined:
    Feb 26, 2004
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Century My Integra DTR-7 has that feature.
     
  14. Kurt Charnoski

    Joined:
    Oct 25, 2004
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    I've owned the elites , Integras and Rotels and all of these do the custom naming. My Emotiva also does this.
     

Share This Page