7.1 sound-HELP

Discussion in 'Archived Threads 2001-2004' started by CollinMorphew, Sep 6, 2002.

  1. CollinMorphew

    CollinMorphew Stunt Coordinator

    Joined:
    Aug 26, 2002
    Messages:
    67
    Likes Received:
    0
    I finally got my 7.1 setup hooked up. Problem is--no sound from SB speakers. I first tried multi-channel SACD then put in Gladiator with DTS-ES. Played whole first battle with nothing. I have the Pioner 811 and set the sound to the 7.1 setting. Even when I turned all speaker settings down except the back two--I got nothing. Is there something else I should be doing?
     
  2. Craig Woodhall

    Craig Woodhall Supporting Actor

    Joined:
    Jul 11, 1999
    Messages:
    590
    Likes Received:
    0
    I am not familiar with the Pioneer but make sure you go into the setup menu and tell it that you have all the speakers.. On my Lexicon, i have to go:

    Fronts-Yes
    Sides-Yes
    Surrounds-Yes
    Sub-Yes

    it might be in the 7.1 mode but the receiver might not know that you have all the speakers.

    Craig
     
  3. Frank Zimkas

    Frank Zimkas Supporting Actor

    Joined:
    Mar 10, 2002
    Messages:
    888
    Likes Received:
    0
    I've got a VSX-37tx that needed a seperate amp to run the rear speakers, any chance your receiver needs the same?
     
  4. CollinMorphew

    CollinMorphew Stunt Coordinator

    Joined:
    Aug 26, 2002
    Messages:
    67
    Likes Received:
    0
    Thanks for the reply. I have all the speakers turned on (just like you Craig--had to go through and do that). As for the amp, I wouldn't think it is something I have to have since the receiver is 7.1 and is a choice setting on everything. Even with the quick set up you have to enter how many speakers you have. Do you think putting it to 5.1 will split the signal like 7.1 actually has to do? Maybe 7.1 speakers is looking for a discrete signal that isn't actually there--just thinking out loud.
     

Share This Page