3803 very little output! Help!

Discussion in 'AV Receivers' started by MichaelDDD, May 28, 2004.

  1. MichaelDDD

    MichaelDDD Supporting Actor

    Joined:
    Sep 29, 2003
    Messages:
    616
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Real Name:
    Mike
    FIXED! I AM DUMB. SEE MY REPLY, TWO DOWN.
    __________________________________________________ ___
    I finally got everything hooked up. Spent ALL DAY today hooking stuff up, wiring correctly etc.

    Here's the setup:

    Denon 3803
    Axiom M22ti (front)
    VP150 (center)
    QS8 surrounds

    The problem is that I can't get any volume out of the thing, with any source. The sound I get is crystal clear, but it's so soft. The mute is not on.

    Put it this way at volume level -20 it's only at "talking volume"; we'd be able to carry on a conversation, right in front of the speakers. It should be ear-shattering at -20!

    Fronts/Center/Surrounds are set to "small." Sub is on. Crossover is 80Hz.

    With the test tones, I can crank it to ear splitting levels, so I know things are hooked up right, but not with CD (Optical 1) or the Tuner.

    Help please!
     
  2. Wayne Ernst

    Wayne Ernst Cinematographer

    Joined:
    Feb 24, 2002
    Messages:
    2,588
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    "Night" mode is not on - if your receiver has it?
     
  3. MichaelDDD

    MichaelDDD Supporting Actor

    Joined:
    Sep 29, 2003
    Messages:
    616
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Real Name:
    Mike
    I feel like such a damn IDIOT. [​IMG]

    The Denon 3803 goes ABOVE "00" db level. Every receiver I've had in the past tops out at "00".

    Being that I was at -20 I said "why go any higher when "00" is it? Something is wrong."

    Yeah, I'm stupid. That's what is wrong. [​IMG]

    Once I get to about -15 it gets some volume. "00" is ear shattering. :b

    I did go up to +4db...I knocked it off there as the SVS was rattling the windows.

    I have not calibrated anything yet...Just got it hooked up.

    NEVER MIND GUYS. Thank you!!!!!!!!!!!!!!

    As a testimony to my sheer stupidity, I won't edit the original post.....except to say "fixed."
     

Share This Page