Jump to content



Sign up for a free account to remove the pop-up ads

Signing up for an account is fast and free. As a member you can join in the conversation, enter contests and remove the pop-up ads that guests get. Click here to create your free account.


Photo
- - - - -

WD65833 MITSUBISHI DLP NO PICTURE ISSUE


  • You cannot start a new topic
  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 of 7 OFFLINE   rnw35

rnw35

    Auditioning



  • 4 posts
  • Join Date: Feb 11 2014
  • Real Name:Robert

Posted February 11 2014 - 03:03 PM

My wd65833 has developec the typical no picture but has sound. Bought a new bulb and still no pic. I can see that the bulb is lit up through the vents on the lamp door. Right in the middle of watching tv the screen froze but youcould still hear the tv show I was watching. I shut off the cable box and the tv and reset both. I turned both back on and since then I have sound but no picture. Any advice about what the problem could be is greatly appreciated. Im trying to fix this myself without breaking the bank.

#2 of 7 OFFLINE   schan1269

schan1269

    HTF Expert



  • 15,758 posts
  • Join Date: Jul 04 2012
  • Real Name:Sam
  • LocationChicago-ish/NW Indiana

Posted February 11 2014 - 03:12 PM

Sure it was the bulb and not the color wheel?



#3 of 7 OFFLINE   rnw35

rnw35

    Auditioning



  • 4 posts
  • Join Date: Feb 11 2014
  • Real Name:Robert

Posted February 11 2014 - 06:13 PM

Not sure. How do I know if it is the color wheel?

#4 of 7 OFFLINE   Gregg Loewen

Gregg Loewen

    Video Standards Instructor, THX Ltd.



  • 6,366 posts
  • Join Date: Nov 09 1999
  • Real Name:Gregg Loewen
  • LocationNew England

Posted February 12 2014 - 08:02 AM

Can you make a video connection to the TV by an analogue signal ? (svideo, composite, etc). Just to ensure it is not a hdmi issue.


The Sonodome - circa 2001
The Newest Sonotube - circa 2001
Gregg's DVDs updated...sometimes
Lion Audio Video Consultants usually current


#5 of 7 OFFLINE   rnw35

rnw35

    Auditioning



  • 4 posts
  • Join Date: Feb 11 2014
  • Real Name:Robert

Posted February 12 2014 - 02:14 PM

Hooked up mtyblueray player, both component and hdmi and nothing. When I turn the tv on all I hear snow with no picture.

#6 of 7 OFFLINE   schan1269

schan1269

    HTF Expert



  • 15,758 posts
  • Join Date: Jul 04 2012
  • Real Name:Sam
  • LocationChicago-ish/NW Indiana

Posted February 12 2014 - 03:44 PM

You have two options.

 

Colorwheel died.

Main board died.



#7 of 7 OFFLINE   rnw35

rnw35

    Auditioning



  • 4 posts
  • Join Date: Feb 11 2014
  • Real Name:Robert

Posted February 12 2014 - 04:13 PM

Even if the color wheel is not spinning shouldn't I be seeing some kind of image on the screen? All I get is a black screen with sound.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users