-

Jump to content



Photo
- - - - -

Sudden HTS Audio Problem w/New Cisco 8640HDC


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 of 2 OFFLINE   bf1979

bf1979

    Auditioning

  • 1 posts
  • Join Date: Dec 23 2013
  • Real Name:bryar

Posted December 23 2013 - 05:25 PM

Today I switched out a dead Scientific Atlanta DVR to a Cisco 8640HDC. My surround was working perfectly prior to the switch and now I have limited/poor surround sound. Devices and hookups are as follows:

 

Cisco (out) to Samsung PN51E530 (in) via HDMI

 

PS3 (out) to Samsung PN51E530 (in) via HDMI - there are only 2 HD inputs on Samsung

 

Older Sony DAV-FR1 Dream System (in) to Samsung PN51E530 (out) via optical audio cable - HTS has no HD

 

The HTS has many different audio otions for optimal surround sound but I found one that worked well and sounded great. The setting is DTS Neo:6 Cinema. This WAS working on the old cable box and still does when I use the PS3; there has been no change there. However, for cable, on all of the HTS settings, either the sound only comes out of front right speaker or sounds poor in the rear speakers. I have tried changing the cable box from HDMI to Dolby Digital with no change. I have also connected the optical audio cable direct from cable box to HTS, and no change. Any help would be greatly appreciated. Thanks in advance.

 



#2 of 2 OFFLINE   schan1269

schan1269

    HTF Expert

  • 13,881 posts
  • Join Date: Jul 04 2012
  • Real Name:Sam
  • LocationChicago-ish/NW Indiana

Posted December 23 2013 - 05:31 PM

Bad cable box.

 

Or the EDID of your TV is rejecting this cable box.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users