Jump to content



Sign up for a free account!

Signing up for an account is fast and free. As a member you can join in the conversation, enter contests to win things like this Logitech Harmony Ultimate Remote and you won't get the popup ads that guests get. Click here to create your free account.

Photo
- - - - -

Audio/video out of sync, but opposite of usual issue


  • You cannot start a new topic
  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 of 2 Brian2

Brian2

    Auditioning

  • 1 posts
  • Join Date: Apr 06 2013
  • Real Name:Brian

Posted April 06 2013 - 05:59 AM

Hi folks, we have a setup with an LG 60PA6500 and a Pioneer receiver/surround sound set the HTP-071 and there is an issue with the picture and sound being out of sync. It's noticeable no matter what is being used...satellite, blu-ray, DVD, etc.

 

Most of the time you hear about this problem and a slight audio delay is needed, and if that were the case the receiver has an option to change that. However the issue I'm having is for things to match up nicely, the picture needs to be delayed. It's slight in some instances and jarring in others.

 

I'm using a Playstation 3 to watch movies on blu-ray and quite honestly that's the one that bugs me the most. I can deal with TV being a bit out of sync but not my movies!

 

Question is, is there a way to figure this out and fix it? I've spoken to people I know and they say that happens with a cheap receiver kit like this one. Or that without having speakers plugged directly into the TV, and having to go through a receiver instead can cause the issue because there's so much the signal has to travel through. I have the satellite box, and the PS3 plugged into the back of the receiver via HDMI and one HDMI cable coming from the receiver to the TV.

 

Is it a bum receiver? Just cheap? Is the PS3 not powerful enough to push the audio/video out properly? Am I SOL because of not having optical audio ports on the TV?

 

While I'm here I should also mention that when playing something, especially through the PS3, the sound doesn't kick in for a second or so after the video starts playing. For instance if anyone is familiar with the Universal blu-ray opening screen where the Universal logo comes up and there's a woosh sound, I get sound half way through the woosh sound. Other than that it's fine but still...I don't think it should be happening.

 

Thanks for reading.


Edited by Brian2, April 06 2013 - 06:07 AM.


#2 of 2 schan1269

schan1269

    HTF Expert

  • 12,615 posts
  • Join Date: Jul 04 2012
  • Real Name:Sam
  • LocationChicago-ish/NW Indiana

Posted April 06 2013 - 08:08 AM

That sounds like an AVR problem The VSX321, as far as I know, was never available separate.

 

I'd contact Pioneer and ask them. Cause if HDMI port nor source makes a difference...it is the AVR.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users