-

Jump to content



Photo
- - - - -

Subwoofer Problems


  • You cannot start a new topic
  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1 of 17 OFFLINE   maestroman

maestroman

    Auditioning

  • 10 posts
  • Join Date: Nov 28 2012

Posted November 28 2012 - 12:54 PM

I have a home theater system with surround sound Klipsh Audio. Everything works well. But there is one problem. Problem: The subwoofer only plays when using one of the items plugged into the av receiver via analog or component cables. This is a problem because several items I have plugged into the AV receiver such as an apple TV and Blu-ray player operate solely on HDMI audio. All the other speakers work, but the sub doesn't when HDMI is used. I have no idea why this isn't working. If anybody has experienced similar problems or has any idea what is going on please help. thanks

#2 of 17 OFFLINE   schan1269

schan1269

    HTF Expert

  • 13,918 posts
  • Join Date: Jul 04 2012
  • Real Name:Sam
  • LocationChicago-ish/NW Indiana

Posted November 28 2012 - 01:12 PM

Sounds to me like you haven't done any speaker set-up in your AVR...which is??? Cause that is not a subwoofer problem. You are describing a problem(using a car analogy) where your car won't start...you change the starter...only to find out the battery was dead from leaving the lights on. IE, the sub is only the beneficiary of information given it by the AVR.

#3 of 17 OFFLINE   maestroman

maestroman

    Auditioning

  • 10 posts
  • Join Date: Nov 28 2012

Posted November 28 2012 - 01:49 PM

Remember all the speakers work and the sub does too, but only from analog and component input

#4 of 17 OFFLINE   maestroman

maestroman

    Auditioning

  • 10 posts
  • Join Date: Nov 28 2012

Posted November 28 2012 - 01:49 PM

Remember all the speakers work and the sub does too, but only from analog and component input

#5 of 17 OFFLINE   maestroman

maestroman

    Auditioning

  • 10 posts
  • Join Date: Nov 28 2012

Posted November 28 2012 - 01:49 PM

Remember all the speakers work and the sub does too, but only from analog and component input

#6 of 17 OFFLINE   maestroman

maestroman

    Auditioning

  • 10 posts
  • Join Date: Nov 28 2012

Posted November 28 2012 - 01:49 PM

Remember all the speakers work and the sub does too, but only from analog and component input

#7 of 17 OFFLINE   maestroman

maestroman

    Auditioning

  • 10 posts
  • Join Date: Nov 28 2012

Posted November 28 2012 - 01:49 PM

Remember all the speakers work and the sub does too, but only from analog and component input

#8 of 17 OFFLINE   maestroman

maestroman

    Auditioning

  • 10 posts
  • Join Date: Nov 28 2012

Posted November 28 2012 - 01:50 PM

I did not mean to put all those up lol Edit: Deleted all the duplicates

#9 of 17 OFFLINE   schan1269

schan1269

    HTF Expert

  • 13,918 posts
  • Join Date: Jul 04 2012
  • Real Name:Sam
  • LocationChicago-ish/NW Indiana

Posted November 28 2012 - 02:51 PM

Component is this... http://en.wikipedia....Component_video And has nada, zilch, absolutely nothing to with audio.

#10 of 17 OFFLINE   Jason Charlton

Jason Charlton

    Screenwriter

  • 2,927 posts
  • Join Date: May 16 2002
  • Real Name:Jason Charlton
  • LocationBaltimore, MD

Posted November 29 2012 - 01:18 AM

Originally Posted by maestroman 

Remember all the speakers work and the sub does too, but only from analog and component input


To expand on what Sam is saying...


There is only one connection between the receiver and the subwoofer.  Whether or not the originating signal to the receiver is digital or analog is irrelevant to what is output to the subwoofer.  If you NEVER got any sound from the subwoofer, then it would be possible there's an issue with the sub, but that's not what you've described.


The problem, therefore, lies "upstream" from the subwoofer.


Please tell us the make and model of your receiver so we can help you make sure it's set up and configured properly.


Are you new to the Home Theater Forum? Stop by the New Member Introductions area and introduce yourself! See you there!


#11 of 17 OFFLINE   maestroman

maestroman

    Auditioning

  • 10 posts
  • Join Date: Nov 28 2012

Posted December 01 2012 - 04:26 PM

Yamaha RX-V567

#12 of 17 OFFLINE   schan1269

schan1269

    HTF Expert

  • 13,918 posts
  • Join Date: Jul 04 2012
  • Real Name:Sam
  • LocationChicago-ish/NW Indiana

Posted December 01 2012 - 05:50 PM

Ok, now that is the 567... How are your sources connected? And what are those sources? Beyond that, are the sources set up properly? What crossover are you using? Are your fronts on large or small? The rest of the speakers?

#13 of 17 OFFLINE   maestroman

maestroman

    Auditioning

  • 10 posts
  • Join Date: Nov 28 2012

Posted December 02 2012 - 09:24 AM

Audio sources? They are all connected into the back of the reciever, I have 4 things going in through HDMI: Cable, Blu-ray player, Apple TV, and another DVD player When any of these are playing all the speakers play except for the subwoofer The exception to this is the cable, which for some reason also has the Red and White that go in too for audio, and it works with all speakers including sub Then in the AV section I have Xbox 360, a DVD/VHS player, a Wii(actually connected with component video), and a normal Xbox All of these work with all of the speakers I would assume the sources are setup properly because they all work minus the subwoofer for the HDMI only sources I'm not sure what a crossover is and my speakers are small probably 3-5 inches I have 4 of these ones The middle one under the screen is a little bigger but not by much The sub is 8"

#14 of 17 OFFLINE   schan1269

schan1269

    HTF Expert

  • 13,918 posts
  • Join Date: Jul 04 2012
  • Real Name:Sam
  • LocationChicago-ish/NW Indiana

Posted December 02 2012 - 09:52 AM

Your subwoofer isn't working AND you don't know what a crossover is... You need to do the speaker set-up in your 567. You can't, at all, do "speaker set-up" with a subwoofer...and not know what a crossover is. Period. So, the only explanation is.... You haven't done any speaker set-up.

#15 of 17 OFFLINE   maestroman

maestroman

    Auditioning

  • 10 posts
  • Join Date: Nov 28 2012

Posted December 02 2012 - 10:08 AM

Where do i start?

#16 of 17 OFFLINE   schan1269

schan1269

    HTF Expert

  • 13,918 posts
  • Join Date: Jul 04 2012
  • Real Name:Sam
  • LocationChicago-ish/NW Indiana

Posted December 02 2012 - 12:20 PM

Your owners manual. Press "set-up" and start setting stuff up.

#17 of 17 OFFLINE   Bobby Ray Levister Jr.

Bobby Ray Levister Jr.

    Auditioning

  • 1 posts
  • Join Date: May 25 2013

Posted May 25 2013 - 08:20 AM

This might sound obvious but i had the same problem.Then 40 min. later i found out my sound bar remote had a sub volume control. once i turned the sub volume up it worked lol






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users