Jump to content



Sign up for a free account!

Signing up for an account is fast and free. As a member you can join in the conversation, enter contests to win things like this Logitech Harmony Ultimate Remote and you won't get the popup ads that guests get. Click here to create your free account.

Photo
- - - - -

rattling sound from one front speaker


  • You cannot start a new topic
  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 of 4 brankulo

brankulo

    Agent

  • 28 posts
  • Join Date: May 05 2010

Posted October 06 2011 - 10:16 AM

one of my front speakers is producing rattling sound at certain low frequency. i know it comes from speaker as i switched front speakers and now it comes from other direction. any idea what might be wrong? thanks

#2 of 4 Robert_J

Robert_J

    Lead Actor

  • 8,051 posts
  • Join Date: Aug 22 2000
  • Real Name:Robert
  • LocationMississippi

Posted October 06 2011 - 01:58 PM

Driver coming loose from the enclosure. Dust cap coming loose from the cone. Surround torn or wearing out. What did you see when you took a closer look? What speaker is it? This is like writing in to a car magazine and saying "My vehicle is making a 'ka-chunk' sound. What is wrong?" There needs to be some back and forth to dig deeper.

#3 of 4 brankulo

brankulo

    Agent

  • 28 posts
  • Join Date: May 05 2010

Posted October 07 2011 - 02:23 AM

i havent inspected the speaker yet, did check for loose cables but they are good. will check what you suggesting today and post outcome. it is definitive tech pro cinema 1000 speaker. 10 months old. dont use it too often, maybe twice a week for a movie length, not cranking it much either.

#4 of 4 brankulo

brankulo

    Agent

  • 28 posts
  • Join Date: May 05 2010

Posted December 29 2011 - 10:11 AM

so i took the speaker apart, and found out that 2 plastic housing that front cover screws into are cracked, screw wouldnt screw tight, i could just spin it forever, like if the thread was gone, which is probably what happened. so i am assuming that front cover was causing rattle. i repaired housings using jb weld, put a dab into thread holes. after it was dry screws went in tight. will still have to test it.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users