Jump to content



Sign up for a free account to remove the pop-up ads

Signing up for an account is fast and free. As a member you can join in the conversation, enter contests and remove the pop-up ads that guests get. Click here to create your free account.

Photo
- - - - -

Problem with PS3 and Onkyo 604


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
2 replies to this topic

#1 of 3 OFFLINE   Nick Graham

Nick Graham

    Screenwriter



  • 1,409 posts
  • Join Date: Oct 16 2001

Posted April 29 2007 - 12:43 PM

Posted this on AVS as well, hoping to find some answers :

I picked up an Onkyo 604 a while back to go with my PS3, but I've been having a strange audio problem with in in regards to Blu-Ray playback. Many times I will put in a Blu-Ray movie, and there will be no audio, be it in the menu or in the movie itself. The only way I've found to remedy this is to turn the receiver off, and then back on. Back when I only owned one or two Blu-Ray titles, it was a small inconvenience, but with my Blu-Ray purchases starting to approach the number of my HD purchases, it's becoming more of a nuisance. Would setting the audio output to linear PCM instead of bitstream effect titles that are encoded with plain old Dolby Digital or DTS, and will it downmix them into 2.0 PCM?

My first thought was to wait until there were affordable players in the fourth quarter that decoded TrueHD and DTS-MA, but I know at some point as a gamer the PS3 will eventually have games for it that I want to play (and hopefully they will have 1080i upscaling for said games).

I know the 604 is a pretty popular receiver for low price HDMI audio goodness- has anyone else experienced this problem?

#2 of 3 OFFLINE   Gabe D

Gabe D

    Screenwriter



  • 2,173 posts
  • Join Date: May 16 2001

Posted April 30 2007 - 01:22 AM

I have the Onkyo 674 and have had the same problem. (Not every time, but sometimes.) I don't know if it's the receiver or the PS3. I am very interested to hear if anyone knows the cause of the problem.

#3 of 3 OFFLINE   John Garcia

John Garcia

    Executive Producer



  • 11,550 posts
  • Join Date: Jun 24 1999
  • Real Name:John
  • LocationNorCal

Posted May 01 2007 - 02:00 PM

Since the 604 is HDMI 1.1, yes it should be set to LPCM.
HT: Emotiva UMC-200, Emotiva XPA-3, Carnegie Acoustics CSB-1s + CSC-1, GR Research A/V-1s, Epik Empire, Oppo BDP-105, PS4, PS3,URC R-50, APC-H10, Panamax 5100 Bluejeans Cable
System Two: Marantz PM7200, Pioneer FS52s, Panasonic BD79
(stolen) : Marantz SR-8300, GR Research A/V-2s, Sony SCD-222ES SACD, Panasonic BD-65, PS3 60G (250G)

Everybody is a genius, but if you judge a fish by its ability to climb a tree, it’ll spend its whole life believing that it is stupid.” – Albert Einstein