Jump to content



Sign up for a free account to remove the pop-up ads

Signing up for an account is fast and free. As a member you can join in the conversation, enter contests and remove the pop-up ads that guests get. Click here to create your free account.

Photo
- - - - -

5.1 analog output on Blu-ray players


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
6 replies to this topic

#1 of 7 OFFLINE   Matthew Anderson

Matthew Anderson

    Second Unit



  • 285 posts
  • Join Date: Sep 24 2000
  • Real Name:Matthew Anderson
  • LocationGarland,Tx.

Posted November 23 2006 - 11:03 AM

--------------------------------------------------------------------------------

I am interested in getting a Blu-ray or HD DVD player but I have a question on how to use my existing dvd universal player. I have Pioneer DV-45A and I still want to use my david Audio and SACD which is being output via 5.1 analog outputs going to my preamp. My preamp does not have HDMI inputs. What do I do to take advantage of the new audio formats on Blu-ray players such as Dolby True HD when my 5.1 inputs on the preamp are already being used by my existing dvd player?

Do they make a 5.1 analog switcher or something like that? I hope my question makes some sense. Thanks for any input.

Matt

#2 of 7 OFFLINE   Ron Z

Ron Z

    Stunt Coordinator



  • 55 posts
  • Join Date: Mar 15 1999

Posted November 23 2006 - 12:48 PM

Google is your friend. Just try searching on "5.1 audio switch".

Here's one:
http://www.zektor.com/hds41/index.html

#3 of 7 OFFLINE   Robert Crawford

Robert Crawford

    Studio Mogul



  • 24,869 posts
  • Join Date: Dec 09 1998
  • Real Name:Robert
  • LocationMichigan

Posted November 23 2006 - 01:11 PM

I've heard good things about this switcher and have been thinking of ordering one myself so I can keep both, my BR and HD players hooked up via the 5.1 analog.




Crawdaddy

Crawdaddy

 

Blu-ray Preorder Schedule

 


#4 of 7 OFFLINE   Andrew Bunk

Andrew Bunk

    Screenwriter



  • 1,825 posts
  • Join Date: Nov 02 2001

Posted December 02 2006 - 02:54 PM

So even though all the ports are labeled for component and such, you just plug your 6 analog cables into them? Sorry if that's a dumb question.
My DVD, Blu-Ray and HD DVD Collection @ DVDSpot

#5 of 7 OFFLINE   Robert Crawford

Robert Crawford

    Studio Mogul



  • 24,869 posts
  • Join Date: Dec 09 1998
  • Real Name:Robert
  • LocationMichigan

Posted December 02 2006 - 09:56 PM

Quote:
Originally Posted by Andrew Bunk
So even though all the ports are labeled for component and such, you just plug your 6 analog cables into them? Sorry if that's a dumb question.
Andrew,
Yes, you just plug your six analog cables into one of the inputs. Here is a blowup picture of the back of the unit. I still haven't bought this unit yet because I'm debating whether to do so or wait for the HDMI 1.3 audio processors coming this April/May timeframe.


http://www.zektor.co...1_rear_1280.jpg

Crawdaddy

 

Blu-ray Preorder Schedule

 


#6 of 7 OFFLINE   Marc_Sulinski

Marc_Sulinski

    Supporting Actor



  • 561 posts
  • Join Date: Jan 15 2001

Posted December 11 2006 - 02:54 AM

I think I'm going to need this thing, too. It seems a bit steep in price considering that all I really need is analog audio switching.

#7 of 7 OFFLINE   Marc_Sulinski

Marc_Sulinski

    Supporting Actor



  • 561 posts
  • Join Date: Jan 15 2001

Posted December 11 2006 - 02:58 AM

I just saw this on monoprice:

http://www.monoprice....ormat=2&style=

One of the plugs is labeled "digital" so will this work for 6-channel analog as well?