-

Jump to content



Photo
- - - - -

Hhmmm... Are my Surround Backs setup setup correctly?


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
1 reply to this topic

#1 of 2 OFFLINE   Matt*B

Matt*B

    Stunt Coordinator

  • 94 posts
  • Join Date: Apr 18 2004

Posted June 10 2005 - 10:49 AM

Hey all,

I have a new Pioneer VSX-515-K 6.1 receiver. I decided to go with the 2 rear center-back setup. Now, I know everything is hooked up correctly -- however, when I go to receiver setup (which allowed me to choose 7.1) and do the manual test tone level adjustments, it seems that when the receiver is on the "SB" (surround backs) tone, that the audio is coming from the "normal" l and r speakers. and when it's on SL or SR mode, the sound comes from the back centers.... is this normal and just the way the setup works or something? I am a little confused....



Thanks,

Matt

#2 of 2 OFFLINE   John Garcia

John Garcia

    Executive Producer

  • 11,540 posts
  • Join Date: Jun 24 1999
  • Real Name:John
  • LocationNorCal

Posted June 10 2005 - 11:13 AM

Check your wiring, sounds like you have them wired backwards. I've done it before...Posted Image
HT: Emotiva UMC-200, Emotiva XPA-3, Carnegie Acoustics CSB-1s + CSC-1, GR Research A/V-1s, Epik Empire, Oppo BDP-105, PS4, PS3,URC R-50, APC-H10, Panamax 5100 Bluejeans Cable
System Two: Marantz PM7200, Pioneer FS52s, Panasonic BD79
(stolen) : Marantz SR-8300, GR Research A/V-2s, Sony SCD-222ES SACD, Panasonic BD-65, PS3 60G (250G)

Everybody is a genius, but if you judge a fish by its ability to climb a tree, it’ll spend its whole life believing that it is stupid.” – Albert Einstein